Diari La Veu del País Valencià
Els 100 milions del Centre de Convenció de Castelló per a crear ocupació
RedactaVeu / Castelló

La diputada d’EU, Marina Albiol, informa que la setmana vinent es debatrà en comissió una proposició no de llei, registrada pel grup d’Esquerra Unida, per a demanar que es desestime definitivament el projecte de Centre de Convencions de Castelló i es destinen els 100 milions d’euros del seu cost a polítiques de creació d’ocupació i enfortiment dels serveis públics a les comarques del Nord.

La parlamentària ressalta que aquest projecte anava a suposar una despesa inicial de 60 milions d’euros, “no sent una xifra ja prou elevada, l’arquitecte contractat, el senyor Calatrava, el va encarir fins als 100 milions. Suposem que no fa falta recordar al govern valencià que els diners per a aquest Centre de Convencions no són de la seua propietat sinó de la ciutadania, i que per tant un arquitecte privat no pot decidir quin serà el preu final per raons evidents i que han quedat clares”.

“En aquests moments el Centre de Convencions es troba paralitzat, però no mort, el Consell el té inclòs com un objectiu estratègic dintre del seu pressupost, a l’espera de temps millors, quan podran tornar a balafiar els diners dels ciutadans i ciutadanes com abans de la crisi”, critica la representant d’esquerres.

“No han aprés res, continuen tenint el mateix pensament faraònic de l’obra pública. Castelló no necessita un projecte de Centre de Convencions de 100 milions, pensar el contrari es viure en una bombolla fora de la realitat”.

Albiol també ha recordat que el Consell va pagar uns 2,7 milions d’euros a l’arquitecte estrella del Partit Popular, Santiago Calatrava, en concepte de redacció del pla director, l’avantprojecte i el projecte bàsic del centre.

Comparteix

Icona de pantalla completa