Diari La Veu del País Valencià
A Montserrat, María Cambrils – ‘El despertar del feminismo socialista’
Presentat per Rosa Solbes i Ana Aguado

Dijous 7 d’abril a les 19.30 hores a la Casa de la Cultura, Rosa Solbes i Ana Aguado ens presentaran el llibre “María Cambrils: El despertar del feminismo socialista”. Biografía, textos y contextos (1877-1939) Rosa Solbes, Ana Aguado, Joan Miquel Almela, eds. María Cambrils Sendra (el Cabanyal, València, 1877-Pego, Alacant, 1939), va ser una dona compromesa amb el socialisme i un referent feminista en la seua època.

Sens dubte, una de les primeres i més significatives socialistes que, en els anys vint, va analitzar l’especificitat de la problemàtica femenina i la subordinació de les dones.

El títol del seu llibre, Feminismo Socialista, és tota una declaració de principis, una proposta d’acció i de projecte polític, en què el feminisme es vincula al socialisme.

Aquest volum analitza la figura i l’obra de Cambrils, unint l’estudi dels seus referents biogràfics, el seu pensament i les seues propostes discursives, amb l’edició de la gran majoria dels seus escrits -els seus articles i el seu llibre Feminismo Socialista-, reunits per primera vegada en una única publicació.

Comparteix

Icona de pantalla completa