Diari La Veu del País Valencià
Blasco diu que l’advocacia de la Generalitat ha rebut consignes per demanar presó contra ell
ACN / València

Blasco ha assenyalat que l’advocacia de la Generalitat Valenciana ha rebut ʹconsignesʹ per demanar 11 anys de presó contra ell. Està acusat de malversació de fons públics, prevaricació, tràfic d’influències i falsificació documental per haver desviat subvencions destinades al Tercer Món.

Rafael Blasco ha recordat que ha deixat els càrrecs institucionals en el PP i que va deixar de ser portaveu del grup popular en Les Corts Valencianes arran d’aquest cas de presumpta corrupció.

També ha recordat que el mateix Alberto Fabra va ser imputat en la seua etapa d’alcalde de Castelló de La Plana i no va dimitir. “No hauria arribat a president de la Generalitat Valenciana”, ha dit Blasco.

Sobre les acusacions de l’advocacia, Rafael Blasco ha insinuat que s’han rebut ordres per demanar pena de presó contra ell. Repreguntat sobre aquesta qüestió, Blasco no ha volgut donar més detalls però ha deixat clar que l’advocacia depén de la presidència de la Generalitat Valenciana.

L’advocacia de la Generalitat Valenciana demana penes de presó que sumen 11 anys i mig pels delictes que se l’imputen a Rafael Blasco, així com 31 anys d’inhabilitació especial i 17 anys d’inhabilitació absoluta.

Aquestes acusacions s’uneixen a les del PSPV, una de les acusacions particulars, que demana 15 anys de presó, 30 anys d’inhabilitació per a càrrec públic, així com una multa de 1,9 milions d’euros per a l’exconseller valencià de Solidaritat.

L’altra acusació particular, la del pare d’un nen adoptat d’Haití, demana 13 anys de presó. L’exconseller de Solidaritat, antic portaveu del PP en Les Corts Valencianes i actual diputat, Rafael Blasco, està imputat per presumpta malversació, frau en subvenció, blanqueig de capitals, suborn i falsedat documental.

El jutge investiga els diners destinats a projectes del Tercer Món que no van arribar mai a la seua destinació i van ser utilitzats per a benefici propi d’alguns dels imputats. Es calcula que es podrien haver desviat milions d’euros destinats a projectes de cooperació i utilitzats per a la compra bens immobles a la ciutat de València, entre altres coses.

Comparteix

Icona de pantalla completa