Diari La Veu del País Valencià
Sanitat permet contractacions ‘a dit’ en els departaments de salut
RedactaVeu / València

El sindicat CSI-F denuncia que Conselleria de Sanitat està permetent la contractació de treballadors “a dit” i sense passar per borsa en els departaments de salut. Aquests contractes, que afecten tant a personal sanitari com no sanitari, queden rubricats amb la signatura del gerent i es realitzen, en la majoria dels casos, amb caràcter d’interinitat per a cobrir vacants de llarga durada.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) explica que aquesta pràctica vulnera la regulació establerta i l’interès general dels treballadors. “Molts d’aquests contractes que denunciem s’adjudiquen arbitràriament a persones que ni tan sols estan inscrites com a aspirants en les borses de treball, la qual cosa perjudica a els qui sí ho estan”, assenyala la central sindical.

CSI-F lamenta que Conselleria de Sanitat “es mantinga inactiva enfront d’aquestes situacions malgrat reconèixer que les citades contractacions no figuren entre les subscrites a través del sistema general”. A més, l’administració autonòmica “omet informació i incorre en una falta de transparència i atemptat contra la llibertat sindical, ja que obliga als sindicats haver de realitzar perquisicions i rastrejos per obtenir eixes dades laborals”.

El sindicat portarà hui, a la mesa sectorial convocada en Sanitat, l’exigència “d’acabar amb aquestes pràctiques, que es produeixen tant en hospitals com en centres de salut i vulneren la normativa de contractació”. També demanarà la “depuració de responsabilitat dels càrrecs dels diferents departaments que incorren en aquestes contractacions a dit i sense passar per borsa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa