Diari La Veu del País Valencià
9M, una vaga oportuna i necessària
La Plataforma Estatal per l’Escola Pública ha convocat una vaga general educativa, en totes les etapes des de l’Educació Infantil fins a la universitat, tant en l’àmbit públic com en el privat concertat, per al proper 9 de març per exigir: la derogació de la LOMQE, la reversió de totes les retallades educatives, la dignificació de les condicions laborals del professorat i del PAS, l’augment dels pressupostos per educació i la paralització de la privatització de l’ensenyament. Una convocatòria de tota la comunitat educativa de l’Estat i del País Valencià.

Des del nostre punt de vista, la convocatòria de la vaga és oportuna i necessària en un moment polític clau per al futur del sistema educatiu davant les propostes de Pacte Educatiu, de l’anomenat “Acord Nacional per l’Educació” i de la substitució de la LOMQE per una nova llei educativa llançades pel govern espanyol als partits polítics, governs autonòmics, sindicats i entitats que formen part de la Comunitat Educativa. Unes propostes que són un parany, ja que pretenen canviar-ho tot per no canviar res. És a dir, l’actual govern espanyol pretén mantindre els seus postulats educatius neoliberals fent-nos creure que té una voluntat dialogant, negociadora i oberta quan el seu veritable interés és blindar un model educatiu segregador, mercantilista, centralitzador i antidemocràtic i unes condicions laborals dolentes per al personal que hi treballa. Per això, davant aquesta impostura governamental cal una resposta contundent del professorat, del PAS, de les famílies, dels estudiants i del conjunt de la societat per impedir aquest “gatopardismo” al qual volen abocar-nos com un fet irremeiable i necessari per millorar l’educació.

Per contra, davant d’aquestes pretensions, nosaltres considerem que ara és el moment de la gent, de les treballadores i treballadors de l’ensenyament, de la Comunitat Educativa i de la societat per decidir sobre quina escola i societat volem, i acabar amb les velles fórmules que només han servit per reproduir una escola i una societat segregadores al serveis dels mercats. Per això, la vaga general educativa del 9 de març és molt important no només per la Comunitat Educativa sinó també pel conjunt de la societat i de les organitzacions socials, sindicals i polítiques que treballen per aconseguir una societat més justa i igualitària.

El 9 de març les aules dels centres educatius han d’estar buides i els carrers plens de persones que reivindiquen una escola pública, laica, valenciana, democràtica, de qualitat, coeducativa i inclusiva amb un professorat i un personal d’administració i serveis que tinga unes condicions de treball dignes i valorades socialment. Jo hi seré, i tu?

Vicent Maurí, portaveu d’Intersindical Valenciana
Marc Candela, coordinador d’Acció Sindical de STEPV

Comparteix

Icona de pantalla completa