Diari La Veu del País Valencià
Donació d’aliments a Benetússer
El passat mes de desembre l’assemblea del col·lectiu d’Esquerra Unida de Benetússer va decidir per unanimitat que els beneficis obtinguts amb la venda de la loteria del sorteig de Nadal es destinaren a la compra en el xicotet comerç del poble d’aliments, que posteriorment es portarien a Cáritas. Reconeix així el col·lectiu la gran tasca social que estan portant a terme al poble amb les famílies més necessitades.

No obstant, la situació de centenars de persones de Benetússer és cada vegada més difícil. La majoria dels veïns i veïnes del nostre poble té cada vegada més dificultats per a veure cobertes les necessitats bàsiques per a una vida digna, i moltes famílies estan veient com qüestions fonamentals com l’habitatge, el treball i la pròpia alimentació, ja no estan garantides. Són moltes les famílies que no poden fer front al cost de l’habitatge (hipoteques, lloguers,…), així com a les despeses que d’ells es deriven (aigua, llum, contribució…).

Són un total de 1.995 persones (20,03% de la població activa) les que es troben en situació de desocupació, privats i privades del dret al treball. A açò se li suma que a causa de l’edat la dificultat per a ser contractats i contractades és encara major. La situació és tan greu que moltes persones es veuen obligades a cercar entre el fem alguna cosa que poder portar-se a la boca. Aquesta situació suposa una vergonya per als responsables polítics, que han de garantir que açò no succeïsca, i que tota la ciutadania gaudisca d’una vida digna.

La desocupació aconsegueix cotes absolutament desproporcionades, i la seua solució és més complexa a causa de la desindustrialització que el nostre país ha anat experimentant des de fa 30 anys, amb milers d’empreses tancant i acomiadant als seus treballadors i treballadores, i traslladant-se a països on la mà d’obra és més barata i pateix encara pitjors condicions d’explotació. A més, el pressupost dels Ajuntaments i les Comunitats Autònomes no està utilitzant-se per a solucionar el problema de l’atur ni per a fomentar la re-industrialització del nostre país, sinó que s’està dedicant a salvar Bancs i a tapar els forats que han fet polítics corruptes a través de les seues empreses tapadora amb les quals han desviat els diners a paradisos fiscals i mans privades.

Per totes aquestes raons, el col·lectiu també va aprovar la presentació d’una moció a l’Ajuntament demanant l’obertura immediata d’un Menjador Social a Benetússer, que puga garantir que totes les famílies que ho necessiten tinguen accés a una alimentació digna. A més, i per tal d’aconseguir la fi del “enchufisme” a l’administració pública municipal, demanem que l’Ajuntament de Benetússer garantisca la transparència absoluta en la contractació, i en el repartiment del treball; i establisca la preferència als aturats que, per edat, més dificultats tinguen per a trobar ocupació.

Per tal de crear un nou teixit comercial, Esquerra Unida insta el govern local a reactivar immediatament l’horta posant en marxa les terres improductives a través dels mecanismes necessaris; i a crear ajudes a la creació de cooperatives productives, condicionant naus en desús del Polígon i posant-les a la disposició dels i de les cooperativistes.

Seguint l’exemple de Terrassa, per a assegurar el dret a l’habitatge, Esquerra Unida demana amb la mateixa moció que el Govern local (coalició del PP i el CDL) cree una ordenança que permeta multar les entitats financeres que disposen de vivendes buides al poble. Aquesta sanció s’eliminaria en el cas en què en un termini curt aquestes vivendes siguen ocupades o be, cedides a l’Administració local perquè les puga gestionar en règim de lloguer social.

És una prioritat per a Esquerra Unida fomentar les polítiques socials que garantisquen el dret a una vivenda, una alimentació i un treball dignes. Els partits que han governat i governen no sols han creat aquesta situació que vivim, sinó que continuen prioritzant polítiques que beneficien les grans empreses i entitat bancàries.

EUPV Benetússer

Comparteix

Icona de pantalla completa