Diari La Veu del País Valencià
L’últim any de protestes contra la política educativa del PP
Joves Socialistes afirma que 2014 serà l’últim any de protestes contra la política educativa del PP

Asseguren que un govern socialista garantirà en 2015 el dret a una Educació pública, valenciana i de qualitat.

Defensen reduir la ràtio d’alumnat, gratuïtat de llibres de text i menjador amb criteri de renda, o l’eliminació de barracons en un màxim de tres anys.

Joves Socialistes del País Valencià (JSPV) ha anunciat que 2014 serà “l’últim any” de mobilitzacions i protestes estudiantils contra el que consideren el “desmantellament ideològic” de l’Educació pública per part dels governs del Partit Popular. Un any nou en el qual animen a la joventut valenciana a “rebel·lar-se” contra la LOMQE del ministre Wert i les retallades de la consellera Català en el sistema públic d’ensenyament.

Així ho han fet saber els joves socialistes, després de denunciar la nova retallada del Consell en els centres escolars de quasi 190 unitats d’educació infantil i acomiadament de professorat per al pròxim curs, a més de rebutjar l’anomenada “Llei Wert”, la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa, perquè, asseguren des de l’organització juvenil, suposa “la privatització de l’ensenyament públic” i “una llei del segle XIX plantejada per a una societat del segle XXI”.

D’altra banda, Joves Socialistes ha preguntat a la consellera María José Català per què, un any més, tornen a convocar-se tard i malament les ajudes a llibres de text, material didàctic i informàtic per a centres educatius especials que ofereix la Generalitat Valenciana, en plenes vacances nadalenques i amb escàs marge de reacció per a sol·licitar-les. Una decisió, sospiten els joves socialistes, que amaga la voluntat de “limitar l’accés a aquestes ajudes”.

Finalment, des de Joves Socialistes defensen un “gir de 180º” en la política educativa del Consell, proposant, per exemple, la reducció de la ràtio d’estudiants per aula, la gratuïtat de llibres de text i menjador amb criteri de renda, o l’eliminació de barracons en un màxim de tres anys. Idees encaminades a millorar la qualitat de l’ensenyament públic i garantir una real igualtat d’oportunitats, subratllen Joves Socialistes.

Comparteix

Icona de pantalla completa