Diari La Veu del País Valencià
STEPV proposa recuperar les condicions laborals del professorat
RedactaVeu / València

Aquest matí ha tingut lloc la Junta de Portaveus per tractar el calendari de negociació del que queda de curs. A la reunió, la Conselleria, encapçalada pel Director General de Personal i Centres Docents, Santiago Martí, ha proposat diferents tipus de temes a tractar, uns dels més polèmics, aquells relacionats amb l’anunci de traslladar les proves extraordinàries de setembre al mes de juliol.

Davant aquesta confirmació de la voluntat de la Conselleria d’avançar les proves extraordinàries al juliol, STEPV ha demanat que se celebre una reunió específica per tractar aquest tema, petició que la Conselleria ha acceptat.

D’altra banda, el Sindicat ha proposat, com en anteriors ocasions, la retirada de tota la normativa de retallades de les condicions laborals del professorat: decret Vela (retallada de sexennis i acomiadament a 30 de juny del professorat interí), normativa d’augment de ràtios, de càrrega lectiva del professorat, de retard en el cobriment de les substitucions, de descomptes per baixes laborals, la recuperació de la paga extra de desembre, recuperació de les plantilles derogades, etc.

Pel que fa al professorat interí, el Sindicat ha reiterat la demanda de retirada del nou acord de provisió de llocs en règim d’interinitat que reordena lesborses i que condemna milers de docents a l’atur i recuperar el criteri de l’acord de 2010.

Altre tema que el Sindicat ha proposat és la recuperació dels cursos del pla de formació lingüístico-tècnica intensius de juliol, per a l’obtenció de la capacitació en valencià. També hem insistit en la negociació del pla d’infraestructures anunciat per la consellera Català arran de l’enfonsament del pis d’una aula en Santa Pola i en la paralització de la cessió de terrenys públics a empreses privades.

STEPV ha insistit igualment en la recuperació de la negociació d’una ordre específica de jornada continuada, que es va suspendre el gener, per substituir-la per l’aplicació en només 9 centres docents el pròxim curs.

Finalment, el Sindicat ha demanat obrir la negociació de la LOMQE, no només en la Mesa Sectorial, sinó en tots els òrgans de participació de la comunitat educativa, com el Consell Escolar Valencià. Aquesta és la primera volta que la Conselleria d’Educació no tracta una Llei Orgànica amb la comunitat educativa.

En definitiva, STEPV ha demanat a la Conselleria que pose fi al deteriorament intencionat de l’escola pública i que “deixe d’afavorir els interesos d’una minoria que pretén fer negoci amb l’educació”.

Comparteix

Icona de pantalla completa