Diari La Veu del País Valencià
El BEI intensifica el seu control sobre les irregularitats en el programa ‘Crea escola’
La coordinadora d’Esquerra Unida i síndica en Les Corts, Marga Sanz, ha anunciat que el Banc Europeu d’Inversions (BEI) “intensifica el seu control” sobre les nombroses irregularitats dins el programa ‘Crea escola’ i ha demanat al Consell que “formule un pla d’acció per a completar” dit programa, segons informa la Comissió Europea en resposta a una bateria de preguntes formulades per l’eurodiputat d’IU, Willy Meyer.

Per a Sanz, la resposta de la Comissió Europea “demostra que la gestió dels fons europeus destinats al programa ‘Crea Escola’ “ha sigut un desastre monumental”. La síndica d’EUPV ha destacat que la Comissió Europea titlla de “lamentable” els retards “a l’hora de la renovació de les infraestructures necessitades de reparacions molt urgents”.

Sanz ha recordat que l’eurodiputat d’IU, Willy Meyer, va adreçar-se a la Comissió Europea arran de la denúncia formulada per l’AMPA del CEIP Emilio Lluch de Nàquera. La síndica d’EUPV en Les Corts i coordinadora de la formació d’esquerres ha destacat la “gravetat” del cas, tenint en compte que es tracta d’ajudes de la Unió Europea “per a millorar les escoles dels nostres fills”. Finalment, la síndica d’EUPV ha sol·licitat el Pla d’Acció de la Conselleria d’Educació que li reclama la Comissió Europea. “Cal determinar, cèntim per cèntim, on han anat a parar aquestes ajudes”, conclou Sanz.

Comparteix

Icona de pantalla completa