Diari La Veu del País Valencià
Rehabiliten a Torrevella un edifici abandonat per a reallotjar deu famílies
EFE / Torrevella

Les mateixes fonts han precisat que, de moment, “quatre famílies que tenen ingressos mínims”, gràcies a “l’ajuda familiar de 426 euros” o a “la venda de cartrons i ferralles”, ja es troben a l’immoble, propietat d’una entitat financera, que “coneix” aquesta situació.

La resta de les famílies “s’anirà incorporant durant aquesta setmana i al llarg de la pròxima”, segons les citades fonts, que han afirmat que aquestes persones mantenen “negociacions” amb la institució financera per a “arribar a un acord i que paguen un lloguer social, que no podrà superar el 30% dels ingressos de la unitat familiar”.

També han assegurat que, mentre es resolen les “negociacions”, el banc els “ha facilitat un número de compte on podran ingressar una quantitat simbòlica fins que es redacten els contractes”.

Segons ambdues plataformes, es tracta del primer immoble habitat d’aquesta forma, com a “prova pilot”, al País Valencià.

Preguntades sobre si podria dur-se a terme un eventual desallotjament de l’edifici -consta de dos baixos i deu habitatges-, les mateixes fonts han indicat que, “en teoria, no poden fer-ho perquè l’entitat bancària té coneixement que (les famílies) estan ací” i de la demanda dels dos col·lectius.

Ambdues plataformes han explicat que impulsen aquesta iniciativa dins d’una campanya denominada ‘l’Obra Social’, l’objectiu de la qual és “reallotjar i recuperar el dret a l’habitatge”, així com “donar resposta a un estat generalitzat d’emergència habitacional”.

També han assenyalat que “no els deixen una altra opció”, perquè tant “els bancs com el Govern segueixen desnonant, després d’ignorar la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que proposa parar els desnonaments i apostar pel lloguer social”.

Comparteix

Icona de pantalla completa