Diari La Veu del País Valencià
Compromís per Paterna demana un comportament més democràtic que evite abusos d’autoritat
“EXIGIM EL RESPECTE DE L’ALCALDE ALS NOSTRES DRETS COM OPOSICIÓ”

Compromís per Paterna demana una Junta de Portaveus per tal d’aclarir prèviament el torn d’intervencions al ple extraordinari de demà i que no siga una sessió ‘manu militari’

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, manifesta que “els nostres drets com a oposició són continuament vulnerats i cal exigir-li a l’alcalde un comportament més democràtic que evite abusos d’autoritat, sobretot de cara al ple extraordinari de demà divendres, que hem sol·licitat conjuntament amb el PSOE. Per aquesta raó, i perquè estiga clar des d’un principi com ha de funcionar la sessió plenària de divendres, els dos partits sol·licitants també hem fet una petició conjunta a l’alcalde per a fer prèviament una Junta de Portaveus”.

“Des de la imputació de Lorenzo Agustí en el cas de l’Auditori de Paterna, ell mateix va decidir unilateralment no convocar les Juntes de Portaveus, fonamentals per tal d’agilitar els debats plenaris i perquè l’oposició tinga informació prèvia, a més de poder arribar a acords abans del ple. Per això, el fet de no celebrar-les és un entrebanc als drets de l’oposició”.

“Es tracta de fer servir un dret dels portaveus dels grups polítics i que només pretén que l’alcalde establisca abans l’ordre i el numero de les intervencions, evitant que el ple extraordinari funcione a l’estil ‘manu militari’ que últimament governa a les sessions plenàries que dirigix Lorenzo Agustí. Unes sessions on ja és habitual trobar-nos amb punts fora de l’ordre del dia, que s’incorporen sense tractar prèviament en cap Junta de Portaveus”.

“Li estem donant a l’alcalde l’oportunitat que revertisca la deriva antidemocràtica en que ha convertit els plens. Ara té a la mà canviar el rumb de les últimes sessions i retornar al funcionament que establix el reglament municipal. Si l’alcalde no recupera el talant democràtic, contribuirà a incrementar la desafecció cap als polítics i la política. Ara només depén d’ell”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Compromís per Paterna

Comparteix

Icona de pantalla completa