Diari La Veu del País Valencià
Compromís demana la adhesió de Castelló a la Xarxa de ciutats amigables amb la gent gran
La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha explicat avui que la Xarxa té com a objectiu donar el suport tècnic i fomentar les intervencions apropiades, sostenibles i a baix cost que siguen eficaces per millorar la vida de la gent gran a la nostra ciutat.

La portaveu adjunta de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Ali Brancal, ha explicat avui que “el Programa Ciutats Amigables amb la Gent Gran és un projecte internacional per ajudar les ciutats a preparar-se per dues tendències demogràfiques mundials: l’envelliment ràpid de la població i la urbanització creixent. El programa està dirigit als factors mediambientals, socials i econòmics que influeixen en la salut i el benestar de la gent gran. L’objectiu és, doncs, determinar els principals elements de l’entorn urbà que faciliten un envelliment actiu i saludable”.

La regidora de Compromís ha comentat que “les ciutats que vulguen participar a la Xarxa es comprometen a realitzar avaluacions i millores contínues de la seua adaptació de la ciutat a la gent gran en vuit dominis de la vida urbana que poden influir en la seua salut i qualitat de vida. El fet de pertànyer a la xarxa proporciona suport tècnic i capacitació, alhora que fomenta en les ciutats les intervencions apropiades, sostenibles i a baix cost que siguen eficaces per millorar la vida de la gent gran”.

Segons Ali Brancal “aconseguir la participació de la gent gran és un element essencial per a qualsevol ciutat amigable amb la gent gran. Les seues aportacions són importants per avaluar l’adaptació de les ciutats, fixar prioritats, proposar solucions i seguir els progressos realitzats. Per tot això plantegem una moció al plenari d’aquest mes per tal que Castelló s’adherisca a la Xarxa de ciutats amigables amb la gent gran. Aquesta incoporació haurà d’anar acompanyada, segons proposa la moció, d’una avaluació inicial de l’adaptació de la ciutat a la gent gran i a la formulació d’un pla d’acció per a tota la ciutat basat en els resultats d’aquesta avaluació, tot definint indicadors per seguir els progressos realitzats”.

Compromís Castelló

Comparteix

Icona de pantalla completa