Diari La Veu del País Valencià
Educació implanta la jornada continuada en nou col·legis per al curs 2013-2014
EFE / RedactaVeu / València

Els col·legis que participaran en aquest programa experimental són: el CEIP Miguel de Cervantes de Paterna; CEIP Cofrents, de Cofrents; i CEIP Lope de Vega de Torrent, el CEIP Rajoletes de Sant Joan; CEIP Antonio Machado d’Elda; CEIP Azorín de Catral; i el CEIP Nostra Senyora de la Pau d’Alacant, el CEIP Deán Martín i el CEIP La Mediterrània, tots dos d’Orpesa.

La Conselleria ha informat, a més, que constituirà una comissió de seguiment per a avaluar aquests projectes de jornada continuada.

Els sindicats CCOO-PV i UGT-PV asseguren en un comunicat que els nou centres on s’implantarà aquest tipus de jornada han sigut escollits “sense cap tipus de transparència” en els criteris de selecció i amb “excessiva precipitació”.

Els col·legis van rebre l’ordre de Conselleria i havien de realitzar les votacions entre els pares en menys de quatre dies. Molts han mostrat les seues queixes per la falta d’informació i presses del procés. La Conselleria no informa del nombre de centres en què els pares s’han mostrat en contra d’aplicar la jornada continuada.

Els sindicats consideren que és necessari adaptar l’actual model de jornada a les noves realitats socials i educatives, per a millorar la integració de l’alumnat i la cohesió social de l’entorn escolar, així com afavorir les possibilitats de formació i conciliació de la vida personal i laboral del professorat.

Demanen que es deslligue el model de jornada dels resultats dels alumnes en un curs escolar, i que es tracte com un tema d’actualització de l’organització i funcionament dels centres educatius.

El sindicat CSI.F per la seua banda, considera una “imposició i una forma de generar diferències i divisions” la designació per part de la Conselleria d’Educació dels nou centres que aplicaran la jornada continuada el pròxim curs.

El sindicat, a més, ha demanat a la Junta de Portaveus, convocada hui per la Conselleria d’Educació, que es debata al juliol la cobertura de baixes en ensenyament concertat, la situació de les infraestructures, i que s’accelere l’adjudicació de càtedres.

Comparteix

Icona de pantalla completa