Diari La Veu del País Valencià
Les Alcubles s’incorpora al pla de rutes mediambientals de Roda la Dipu
EFE / Les Alcubles

El president de la Diputació de València, Alfonso Rus, ha anunciat la incorporació del municipi de les Alcubles al pla de rutes turístiques mediambientals del programa ‘Roda la Dipu’, que pretén dinamitzar l’economia dels municipis més afectats pels incendis de l’estiu 2012.

En un comunicat, Rus ha afirmat que amb el pla de rutes el que pretenen és “que la gent conega que hi ha moltes zones d’interès turístic”, així com ajudar a dinamitzar l’economia de les comarques afectades, recolzar els ajuntaments i ajudar a mantenir i crear llocs de treball.

“Aquest programa permetrà promocionar els principals recursos turístics dels municipis de Xulilla, Xestalgar, Bugarra, Andilla, Sot de Xera, Cortes de Pallars, Dosaigües, Macastre i les Alcubles i, a més, contribuirà a evitar la despoblació d’aquestes localitats de l’interior de la província”, ha assenyalat Rus.

El president de la Diputació ha destacat també el bon acolliment que està tenint el programa de rutes, ja que, segons ha assegurat, “els ajuntaments han rebut nombroses peticions per a visitar els seus municipis en els pròxims mesos”.

D’altra banda, el diputat de Turisme, Ernesto Sanjuán, ha assenyalat que ‘Roda la Dipu’ suposa “un al·licient perquè escolars i col·lectius visiten aquests municipis a un preu molt baix durant els mesos que resten de 2013 i per a conscienciar sobre la riquesa natural de l’interior de les comarques centrals, així com la necessitat de cuidar-la, protegir-la i preservar-la”.

Les rutes, que es realitzaran entre els mesos de juny i novembre de 2013, discorren per les Alcubles, Xulilla, Xestalgar, Bugarra, Andilla, Sot de Xera, Cortes de Pallars, Dosaigües i Macastre i els seus itineraris inclouen visites guiades a monuments, paratges naturals, rutes, esmorzar, visita de conscienciació mediambiental a alguna zona afectada pels incendis, tallers i temps lliure per a passejar o realitzar compres.

Comparteix

Icona de pantalla completa