Diari La Veu del País Valencià
El PP adverteix Blasco que podrien expulsar-lo
ACN / València

Ciscar s’ha manifestat en aquests termes a preguntes dels mitjans en la roda de premsa posterior al ple del Consell. El vicepresident ha assenyalat que les declaracions de Blasco, imputat en el ‘cas Cooperació’, insinuant que l’advocacia de la Generalitat Valenciana hauria rebut indicacions per sol·licitar penes de presó contra el diputat són “una falta de respecte” i una “falta a la veritat”.

El número dos de l’executiu de Fabra ha defensat “la independència, objectivitat, professionalitat i actuació seguint els criteris jurídics” de l’advocacia de la Generalitat Valenciana.

Ciscar ha manifestat que l’única indicació que el Govern valencià dóna a l’advocacia de la Generalitat Valenciana és la decisió de si es persona o no i quina ha de ser aquesta personació. 



Preguntat sobre altres casos que impliquen diputats del PP a Les Corts Valencianes i quina ha estat l’actuació dels serveis jurídics del Govern valencià, José Ciscar ha indicat el caràcter “d’alarma social” del ‘cas Cooperació en comparació amb altres.

El vicepresident ha recordat com “diners de tots els valencians destinats al Tercer Món” haurien sigut desviats presumptament per altres finalitats en l’etapa en què Rafael Blasco era conseller de Solidaritat i Cooperació.

Entrevista al canal 13 TV

L’exconseller, imputat en el ‘cas Cooperació’ i per al què l’advocacia de la Generalitat Valenciana demana 11 anys de presó, va assenyalar aquest dimecres en una entrevista al canal 13 TV que l’advocacia hauria rebut consignes per sol·licitar presó contra ell. Blasco també va dir que si s’obria judici no deixarà l’acta de diputat, tot i que el PP l’expulse del grup.

Preguntat pels mitjans sobre aquestes declaracions, Alberto Fabra ha dit que “per a això estan els estatuts del partit i que per descomptat també ací es posaran de manifest per veure si algunes declaracions que s’han fet són constitutives d’algun tipus de sanció”.

Fabra també ha estat preguntat sobre les afirmacions de Blasco assegurant que ningú amb autoritat en el partit li havia dit que marxés. Al respecte, el president valencià ha recordat que li va posar dos condicions per marxar del grup parlamentari que eren esperar al que digués l’advocacia i si el jutge obre judici contra ell. “Jo he parlat amb ell”, ha assenyalat.

L’exconseller de Solidaritat, antic portaveu del PP a Les Corts Valencianes i actual diputat, Rafael Blasco, està imputat per presumpta malversació, frau en subvenció, blanqueig de capitals, suborn i falsedat documental en el marc de l’anomenat ‘Cas cooperació’.

El jutge investiga si diners destinats a projectes del Tercer Món no varen arribar mai a la seva destinació, sent utilitzats per a benefici propi d’alguns dels imputats. Es calcula que es podrien haver desviat milions d’euros i utilitzats per a la compra de bens immobles, entre altres coses.

L’advocacia de la Generalitat Valenciana demana penes de presó que sumen 11 anys i mig pels delictes que se l’imputen a Rafael Blasco així com 31 anys d’inhabilitació especial i 17 anys d’inhabilitació absoluta.

Aquestes acusacions s’uneixen a les del PSPV-PSOE, una de les acusacions particulars, que demana 15 anys de presó, 30 anys d’inhabilitació per a càrrec públic així com una multa de 1,9 milions d’euros per a l’exconseller valencià de Solidaritat.

L’altra acusació particular, la del pare d’un nen adoptat d’Haití, demana 13 anys de presó.

Rafael Blasco. Entrevista al canal 13 TV.

Comparteix

Icona de pantalla completa