Diari La Veu del País Valencià
340 afiliats menys a la seguretat social a Paterna
JUANMA RAMÓN: “ELS 340 AFILIATS MENYS A LA SEGURETAT SOCIAL QUE TÉ PATERNA DESUNFLEN L’EUFÒRIA LABORAL D’AGUSTÍ”

Compromís per Paterna denuncia que s’està destruint l’activitat econòmica als polígons i al comerç local

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera que “el PP continua amagant el seu caos en la gestió municipal sota una façana de falsa eufòria laboral, que l’alcalde no té cap pudor en exhibir en un ple o on li parega. Només mirant les xifres d’afiliats a la Seguretat Social de Paterna, 340 persones menys des de desembre de 2012 fins a desembre de 2013, el panorama està clar: el municipi continua sense crear ocupació. És més, insistim que a Paterna seguix destruint-se l’ocupació”.

En aquest sentit, “també és molt cridanera la davallada en la xifra del règim d’autònoms, que en un any ha perdut en Paterna a 449 persones. Això es tradueix en que les polítiques de promoció econòmica del PP són nefastes perquè quan un autònom es dóna de baixa, el xicotet comerç perd un negoci. Un símptoma que evidència la destrucció del teixit comercial local i que l’economia del poble està prou tocada”.

A més a més, “tant que presumix l’alcalde de la millora de les xifres de l’atur en el poble, cal recordar-li que el 75% de les 288 persones que ja no estan aturades a Paterna són del sector de la construcció. Però l’explicació no és que ara no figuren com a aturades perquè està construint-se i han trobat feina al sector. L’explicació correcta és que no consten perquè s’ha reduït la població activa al municipi donats dos factors: primer el desànim per la llarga durada com a aturats; i segon, moltes d’aquestes persones ja no viuen al poble perquè han marxat en busca d’ocupació en altres municipis”.

“Des de Compromís considerem que l’alcalde hauria d’escoltar i analitzar la nostra proposta laboral que recull el Pla d’Ocupació, que ja li presentàrem en octubre. Però per a ell, qualsevol iniciativa factible, només perquè vé de l’oposició i perquè li pot llevar la quasi inexistent credibilitat política que li queda, és inviable”.

“El nostre Pla d’Ocupació planteja noves possibilitats a l’ocupació basada en empreses responsables amb el medi ambient, en la millora del teixit cooperatiu i, sobretot, té previst el disseny d’un conjunt d’accions de formació professional reglades i no reglades per tal d’anar capacitant al sector de treballadors que ara mateix tenen una baixa qualificació professional. Un aspecte que deixa a aquestos treballadors en una situació de diferència afegida davant una futura creació d’ocupació: a Paterna, més del 54% dels desocupats del municipi no ha acabat la Secundària. A més a més, el Pla d’Ocupació de Compromís té com a clar objectiu les ofertes de treball per a Paterna, i proposa una sèrie d’exempcions fiscals i bonificacions que vinculen estos avantatges fiscals a la contractació directa dels desocupats locals”.

“Paterna necessita actuacions contundents contra l’atur del nostre poble. I el nostre Pla d’Ocupació és la resposta. Mentre, Agustí continua apostant per la recerca d’empreses estrangeres i girant l’esquena a la revitalització dels polígons existents i del comerç local. Les dades de l’afiliació a la Seguretat Social ahí estan: posen en evidència la destrucció de l’activitat productiva al nostre poble i la inactivitat d’un govern que ha menyspreat la promoció econòmica als seus pressupostos”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Comparteix

Icona de pantalla completa