Diari La Veu del País Valencià
Compromís Benicàssim, obligacions de custòdia i conservació del BIC La Sentinella
Compromís per Benicàssim veu indicis raonables per a que la Generalitat actue, recordant a l’ajuntament les seues obligacions de custòdia i conservació del BIC La Sentinella

Ferrando: “Els riscs pels elements arqueològics, l’afonament de part de l’aljub àrab, els moviments de terres, són un perill per l’entorn, però la resposta donada per l’ajuntament, és, de veres, una autèntica presa de pèl”.

El regidor del Bloc i membre de Compromís a Benicàssim Domingo Ferrando ha rebut resposta per part de la regidoria d’urbanisme, a la sol·licitud d’informació demanada pels treballs que s’estan realitzant dins del BIC La Sentinella, i que com a conseqüència han deixat un afonament de part de l’aljub àrab, o restes arqueològics entre terra remoguda. La resposta no fa cap referència a l’alteració d’elements arquitectònics i els emmarca dins de treballs de neteja i desratització.

En to irònic ha dit Ferrando, “resulta curiós que me conteste urbanisme, quan les explicacions les hauria d’haver donat cultura i patrimoni, quan remoure la terra amb una màquina excavadora, en un entorn protegit com aquest, altera els elements arquitectònics, quan afonar part de la volta de l’aljub, ara es diu posar en valor l’entorn…; disculpeu-me però crec que tergiversar els fets no es correspon al que la ciutadania espera dels seus dirigents”.

“Una explicació pueril i de cara a la galeria com aquesta, no ha d’amagar que a La Sentinella les coses no s’han fet de manera ortodoxa, ni tastos arqueològics, ni delicadesa en les actuacions, probablement la Generalitat hauria de tindre coneixement del que està passant i recordar a l’equip de govern de l’ajuntament quals són les seues obligacions de custòdia i conservació dels BICs”, ha recordat el regidor de Compromís.

Així mateix Ferrando ha senyalat “volem un inventari dels fets, dels possibles danys i una explicació mitjanament coherent d’una actuació urbanística en aquesta zona, amb un procediment, com incloure maquinària pesada, que considerem totalment inadequat, ja està bé de preses de pèl als veïns del poble”.

Per a finalitzar el concejal de Compromís ha demanat, “més rigor en la protecció dels nostres conjunts culturals i menys supèrbia i prepotència”

Compromís per Benicàssim

Comparteix

Icona de pantalla completa