Diari La Veu del País Valencià
El desig sexual també està en crisi
EFE / València

Així ho ha assegurat el metge de Família i Sexòleg Froilán Sánchez, que presideix el Comitè Organitzador de les primeres Jornades Nacionals de Salut Sexual de la Societat Espanyola d’Atenció Primària (SEMERGEN), que hui i demà se celebren a València.



L’addicció al sexe afecta més els homes, en qui l’impuls sexual “és més primari”, ha assenyalat el sexòleg, qui ha afegit que la crisi econòmica i la desocupació estan afectant “de manera molt clara” les relacions sexuals, i fa que siguen més freqüents els problemes de desig, la disfunció erèctil i l’anorgàsmia en la dona.

Segons fonts de l’organització, el País Valencià és pioner pel que fa a formació en l’àmbit de la sexologia ja que és l’únic territori on els centres de salut compten amb un metge o un psicòleg amb formació específica en sexologia que atén problemes sexuals.

Les jornades estan dirigides a tots els professionals sanitaris interessats en la salut sexual, com metges, sexòlegs, infermers, psicòlegs, matrones o farmacèutics.



“Hi ha una clara evidència científica que una vida sexual satisfactòria redunda de forma molt positiva en la vida d’una persona”, ha afirmat Sánchez, qui a més ha destacat que les persones amb una vida sexual sana “gaudeixen de millor salut”.

Segons el parer de l’especialista, tenir relacions insatisfactòries per problemes sexuals o de parella “redunda en problemes físics tant de l’àrea de la salut mental com de la cardiovascular”.

Els sexòlegs advoquen perquè les persones tenen les “necessitats cobertes” i mantinguen relacions sexuals “quan els vinga de gust, ja que l’impuls sexual és personal”. Ha assenyalat que l’addicció al sexe “és més freqüent del que ens pensem, i més al cibersexe, ja que hi ha algunes persones que no ixen de les pàgines web de vídeos pornogràfics”.

Respecte a l’edat per a mantenir les primeres relacions sexuals, ha afirmat que depén de la maduresa de la persona, al mateix temps que ha advocat per potenciar la salut sexual en les escoles. “No cal prohibir tenir les relacions a una determinada edat”, ja que fer-ho suposaria “posar portes al camp”, ha assenyalat Sánchez, qui ha destacat que en l’actualitat els joves “abusen molt de la píndola del dia després, cosa poc recomanable”.

Els sexòlegs recomanen l’ús de mètodes preventius, com el preservatiu o l’anticoncepció oral per a evitar els embarassos i les Malalties de Transmissió Sexual (MTS), que s’estan incrementant.



En aquest últim aspecte ha assenyalat que s’estan descurant qüestions com la prevenció del VIH, ja que es dóna per fet que la Sida està retrocedint “i no és així”. A més, ha destacat que a nivell mundial està augmentant la prevalença d’aquesta infecció per la promiscuïtat, especialment a partir dels 40 o 45 anys.

Comparteix

Icona de pantalla completa