El Consell reitera que el valencià i el català són dues llengües diferents

El vicepresident Ciscar dóna suport a la proposta que vol que la Reial Acadèmia Espanyola reconega com a "llengua o idioma propi" el valencià, que "és una evolució de l’ibèric"

ACN / València

Ciscar ha dit que el PP vol que "en aquells casos que les senyes d'identitat no es respecten o es faça una interpretació errònia, es plasme en eixos àmbits externs".

Ciscar ha assegurat que no ha llegit la PNLL i no s'ha volgut pronunciar sobre que estiga escrita en contra de la normativa oficial o el fet que situe l'origen del valencià al segle VI a.C. en època dels ibers.

El PP va presentar dimecres una proposició no de llei d'especial urgència a Les Corts Valencianes instant el Govern valencià a adreçar-se a la Reial Acadèmia Espanyola (RAE) perquè aquesta reconega al diccionari que el valencià és una llengua pròpia diferenciada de la llengua catalana.

La proposició està escrita amb termes poc normatius i propis de les entitats que defensen el secessionisme lingüístic com "ab", "llenguage", "aixina", "periodos", "bolletí" o "llingüistes", entre d'altres. Al text, el PP assenyala que el valencià parteix de la prehistòria, al segle VI abans de Crist i que ha arribat fins a l'actualitat després de les aportacions de fenicis, grecs i llatins.
 
  • Ciscar emmarca en la defensa de les senyes d'identitat la Proposició no de llei impulsada pel PP a Les Corts
Publicitat
Publicitat