Diari La Veu del País Valencià
CulturArts rescindeix el contracte a nou autònoms de Restauració i Cinematografia
Europa Press / València

La direcció de CulturArts Generalitat ha notificat la rescissió del seu contracte d’autònoms a nou persones que prestaven serveis en les subdireccions generals de Cinematografia i Restauració, han informat fonts sindicals.

Aquestes rescissions de contractes d’autònoms -que afecten cinc treballadors de la Subdirecció General de Restauració i quatre de la Subdirecció General de Cinematografia- seran efectives el dia 1 de juliol de 2013, a nou dies del final de període de consultes de l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que s’aplicarà al grup d’empreses cultural.

Els treballadors portaven desenvolupant les seues funcions, contractats en principi pels suprimits instituts Ivacor i IVAC, com a autònoms set anys de manera continuada.

Sobre aquesta qüestió, el sindicat CCOO ha fet notar que “els acomiadaments, decidits sense previ avís, es produeixen a la meitat del període de negociació de l’acomiadament col·lectiu, que afecta els treballadors laborals, iniciat el 10 de juny de 2013”.

Segons aquesta entitat, “l’explicació verbal que ha donat la sotsdirectora de la Unitat de Restauració, Carmen Pérez, als treballadors afectats i a part dels treballadors de plantilla de l’àrea és que la culpa dels acomiadaments és a causa d’una suposada denúncia de CCOO sobre la presència en l’empresa de treballadors autònoms”.

El sindicat sosté que, “en primer lloc no hi ha tal denúncia, ni verbal ni escrita”, de CCOO sobre el que qualifiquen de “falsos autònoms fixos”. Alguns dels afectats i altres treballadors interessats per l’acusació han demanat proves d’aquesta denúncia del sindicat, però la subdirectora argumenta que no existeix denúncia escrita com a tal, però que els representants del sindicat CCOO han posat damunt la taula de negociació l’acomiadament dels esmentats treballadors.

“Durant les tres jornades, a dia de hui, de reunions dedicades a la negociació de l’acomiadament col·lectiu, no hi ha hagut cap referència, ni per part dels representants dels treballadors ni per part de la direcció de l’empresa, a la presència de treballadors autònoms a l’entitat”, agreguen des de CCOO.

“No hem denunciat, ni abans ni ara aquest abús. Però ara, una vegada consumats els acomiadaments, ens sentim alliberats per a poder aclarir que la Subdirectora Carmen Pérez manipula els treballadors i fa responsable CCOO d’una decisió d’empresa de la qual ara és coresponsable partícip i corretja de transmissió”, han denunciat les mateixes fonts.

Per la seua banda, fonts de la Conselleria de Cultura han explicat que CulturArts es troba immersa en un “procés de redimensionament de plantilla en el qual la prioritat” de l’administració és “salvar el màxim número de llocs de treball”. En aquesta línia, defensen que, “per mantenir la major quantitat de treballadors, es prescindeix de l’externalització d’alguns serveis que prestaven empreses i autònoms”.

Comparteix

Icona de pantalla completa