Diari La Veu del País Valencià
Presentació del llibre ‘Clapir- El crit de la Història’ a Montserrat
El divendres 16 de desembre a les 19:30 hores en la Casa de la Cultura.

¿Què sabem de la història dels valencians i de les gents que han viscut al llarg dels temps en el territori valencià? Poc, molt poc. En canvi, són protagonistes d’una història inacabable. Des de l’epopeia dels valencians a Nova York en la dècada de 1910 o dels milers de refugiats en el port d’Alacant al final de la Guerra Civil espanyola fins al remot passat romà, en Valentia o Saguntum, fa més de dos mil anys.

Ací es presenten vint-i-un textos d’eixe arc cronològic, escrits amb l’ímpetu de la joventut, la passió de l’estima pel poble valencià i l’habilitat divulgativa dels bons investigadors. Unes històries que sorprenen, captiven i emocionen. La del darrer càtar perseguit a Morella, la dels judeoconversos cremats per la Inquisició, la de les pecadrius, rufians, alcavotes i repenedides del món de la prostitució, la de les dones que participaren en el moviment agermanat, la dels musulmans perseguits fins l’expulsió, la de les revoltes somiades o perdudes pels valencians, i la dels esforços de tots ells per viure una vida digna i esperançada en un futur millor. Al llarg d’estes pàgines se sent Clapir. El crit de la Història.

CLAPIR, JOVES HISTORIADORES I HISTORIADORS VALENCIANS és un grup d’investigadors especialitzats en Història nascut a la Universitat de València el 4 de febrer de 2013. Setze dels seus membres presenten ací la part més divulgativa de les recerques que porten a terme.

Comparteix

Icona de pantalla completa