Diari La Veu del País Valencià
Les Corts retornen a EUPV una proposta per usar el terme ‘País Valencià’
RedactaVeu / València

Esquerra Unida va presentar el passat 12 de juny una Proposició No de Llei sobre la creació d’un parc públic d’habitatge, en la qual apareixia en l’exposició de motius el terme ‘País Valencià’. El passat 18 de juny, la Mesa de Les Corts va impedir la tramitació d’aquesta PNL i instava al grup d’esquerres a una reformulació del terme per a poder seguir endavant.

Esquerra Unida ha hagut de recórrer –presentant una correcció d’errades- al text que apareix a l’Estatut d’Autonomia: “l’històric Regne de València (que) es va trobar amb la concepció moderna del País Valencià i va donar origen a l’autonomia valenciana, com a integradora dels dos corrents d’opinió que emmarquen tot allò que és valencià en un concepte cultural propi en l’estricte marc geogràfic que abasta”. (Preàmbul de la Llei Orgànica 1/2006, de 10 d’abril, de Reforma de la Llei Orgànica 5/1982, d’1 de juliol, d’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana. DOCV 5238)

Torró qualifica “d’absurditat el que fa el PP, que atempta a la llibertat d’expressió de forma flagrant, perquè no hi ha res d’il·legal en l’ús de ‘País Valencià’, com no ho és parlar de França o d’Espanya, en lloc de República Francesa o Regne d’Espanya. Una cosa és el nom administratiu i una altra el nom del país”, explica.

Per al parlamentari, “el més desquiciant d’aquest assumpte és que el PP encara no ha explicat on té el problema en el terme ‘País Valencià’. Sembla que aquesta obsessió forma part també de la batalla, completament en solitari, que ha encetat per a despertar fantasmes, per a enarborar símbols, per a enfrontar postures amb la llengua i les banderes. Amb tot açò, el PP intenta distraure l’opinió pública, i el que aconsegueix és insultar de manera intolerable la intel·ligència dels valencians, que prou tenen amb els gravíssims problemes que travessen per la crisi, a més de suportar dia rere dia la ineptitud de la seua gestió i l’immobilisme d’un partit que no actua davant els nombrosos casos de corrupció que protagonitza”.

Comparteix

Icona de pantalla completa