Diari La Veu del País Valencià
‘No’ a la retallada del servei d’ambulàncies
RedactaVeu / València

Els dirigents d’esquerres relataren a Albiol la “preocupant i greu situació que està provocant aquesta reducció del servei, que s’ha establert sense diàleg, reduint els drets de les persones a ser atesos amb rapidesa i seguretat. Exigim a la Conselleria que restablisca d’immediat el servei a 24 hores i que deixe de provocar, amb les seues retallades, que en molts casos, les persones estiguen en risc inclús de perdre la seua vida”.

La Conselleria de Sanitat va decidir que 21 ambulàncies de tot el País Valencià passaren de 24 a 12 hores de serveis, deixant a les poblacions afectades que la nit es quede sense atenció.

“Aquesta situació està provocant que en determinats casos que requereixen de l’ambulància per la seua emergència, s’haja passat dels 15 minuts d’espera a la seua arribada, als 35 minuts, i en alguns casos als tres quarts d’hora. Es tracta d’una situació insostenible que posa en perill l’atenció sanitària dels pacients, la seua salut, i en alguns casos inclús pot posar en perill la seua vida”, adverteix Albiol.

Reunió de Marina Albiol amb regidor d’EUPV

Esquerra Unida ha iniciat una campanya de denúncia d’aquests fets i ha anunciat que presentarà diverses iniciatives parlamentàries per exigir el restabliment del servei a les 24 hores. “És incomprensible que s’aplique aquesta retallada, i encara ho és més que es faça sense diàleg, perquè els propis municipis afectats sembla que s’assabentaren per mail de la retallada i quan aquesta ja anava a aplicar-se”, denuncia Albiol.

Comparteix

Icona de pantalla completa