Compromís pregunta a Sanitat si mantindrà els dos mamògrafs a Elx per reduir la llista d’espera

22 gener 2014 01:00h
La diputada i portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha informat hui de que “des del nostre grup parlamentari registrarem una pregunta a la Conselleria de Sanitat per a que ens aclarisca si van a mantenir-se dos mamògrafs al municipi per tal de reduir la llista de dones pendents de realitzar-se la prova, que en l’actualitat ascendeix a 3.000”.
 
Mollà ha indicat que “Sanitat va assegurar que l’unitat mòbil que es va disposar després que el mamògraf del centre de salut d’Altabix es trencara en el mes de setembre continuaria funcionant per tal de solucionar el retard acumulat”.
 
“Tanmateix, ens trobem amb què l’aparell instal·lat a la  unitat mòbil està tancat i, en este sentit, volem que la Conselleria explique si entrarà de nou en funcionament i es complirà realment el seu compromís”, ha destacat.
 
Alhora, la diputada ha apuntat que “demanem també a la Conselleria de Sanitat que ens indique, en cas que l’unitat mòbil seguisca funcionant, per quant de temps ho farà o si hi ha garanties de que es quedarà a Elx fins atendre la llista d’espera provocada per l’avaria de l’anterior mamògraf”.
 
Mireia Mollà ha assenyalat que “les queixes de la ciutadania i dels professionals sanitaris han provocat que el Govern valencià reaccione i done una solució a un problema que afecta de manera directa la salut de les dones, però cal recordar la tardança en la resposta del Consell ha causat que moltes d’elles encara es troben a l’espera d’esta prova preventiva del càncer de mama i, en este sentit, exigim que la situació siga resolta amb la màxima rapidesa possible”.

Compromís Elx
    
next