Diari La Veu del País Valencià
Montserrat difon un llenguatge administratiu inclusiu
Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, el 8 de març, l’Ajuntament de Montserrat s’unirà a les reivindicacions per la igualtat de gènere amb la campanya “Valencià per la igualtat”, organitzada des d’AVIVA Montserrat, l’Agència de Promoció del Valencià municipal, amb l’objeciu de difondre l’ús d’un llenguatge inclusiu entre el personal de l’Ajuntament.

La campanya consisteix a facilitar al personal municipal deu recomanacions per a evitar un llenguatge d’ús sexista, des de la visió que la llengua és una construcció humana que per si mateixa no és sexista, sinó que ho és l’ús que en fem les persones.

Pel principi d’igualtat, cap administració pública pot discriminar ningú i la llengua disposa de suficients recursos per a evitar la desigualtat de gènere, però cal conéixer-los per a usar-los, per això cada funcionària i funcionari disposarà d’un fullet amb deu recursos lingüístics per a emprar a l’hora d’elaborar documentació administrativa.

L’ús d’un llenguatge sexista no és exclusiu de l’administració però la importància d’iniciar accions igualitàries des del mateix Ajuntament rau en què aquest és l’administració més propera a la ciutadania, i és, per tant, un exemple a seguir per tota ella.

AVIVA Montserrat també estarà a disposició del personal per a resoldre qualsevol dubte que aquest tinga respecte de l’aplicació d’aquestes recomanacions lingüístiques inclusives i, si escau, per a la revisió de la documentació administrativa que genere l’administració local de Montserrat.

Comparteix

Icona de pantalla completa