Diari La Veu del País Valencià
Programa ‘La Ribera Activa’t’
-Què és el programa “La Ribera Activa’t”?
És un programa que posa en marxa la Mancomunitat de la Ribera Alta junt amb la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i el Fons Social Europeu, per a la realització d’actuacions que afavorisquen la inclusió activa de persones en situació vulnerable a través d’itineraris integrats d’inserció sociolaboral.

Els Ajuntaments adherits a aquest programa són: Alberic, Benimodo, Gavarda, Montserrat i Torís.

-Què és un itinerari integrat d’inserció sociolaboral?
És un conjunt d’accions encaminades a millorar l’ocupabilitat de les persones amb dificultats d’accés al mercat laboral, fent que desenvolupen competències i capacitats per a aconseguir la inserció professional i social.

-Qui i com pot accedir al programa “La Ribera Activa’t”?
Les persones destinatàries d’aquest programa són les que estan en risc o situació d’exclusió social.
Les persones interessades a participar en aquest programa i que tinguen voluntat de treballar han d’acudir a les dependències de Serveis Socials dels ajuntaments adherits a este programa.

-Quin és l’equip tècnic del programa “La Ribera Activa’t”?
Les persones usuàries que participen en aquest programa estaran ateses i recolzades per un equip de treball especialitzat, donant el seu suport al llarg del seu itinerari personalitzat.

-Quines activitats es realitzaran dins dels itineraris d’inserció sociolaboral?
A través d’entrevistes diagnòstiques individualitzades s’establirà el perfil d’ocupabilitat de les persones usuàries i a partir d’aquest es dissenyarà l’itinerari d’inserció sociolaboral.
Així mateix, està prevista la realització de diversos tallers: motivació, habilitats socials, vies d’accés al mercat laboral, competències professionals, alfabetització digital per a la cerca d’ocupació, ferramentes de cerca d’ocupació, webs d’ocupació, etc.

-Quina és la duració del programa “la Ribera Activa’t”?
El termini del programa finalitza el 31 de desembre de 2017.

MÉS INFORMACIÓ:
A les dependències de Serveis Socials dels Ajuntaments adherits al programa “La Ribera Activa’t”.

Comparteix

Icona de pantalla completa