Diari La Veu del País Valencià
Comportament lamentable de l’alcalde de Vinaròs als plenaris
Una vegada més, un plenari més, la mentida, l’excusa, i la justificació van sobrevolar la política que s’ha de fer pel poble, i no pel partit. Una vegada més, els representants del poble, encara que siguen d’opcions no votades majoritàriament ,com és el cas del nostre grup municipal vam haver de patir la incontrolada supèrbia de qui hauria de moderar en els debats, en un irrespectuós joc infantil, immadur i sàdic com el que va protagonitzar ahir la nit l’alcalde Juan Bautista Juan en el torn de presentar-se les mocions d’ESQUERRA REPUBLICANA -ELS VERDS. En aquest punt, a la primera moció referent al tancament de les emissions de Catalunya Radio al País Valencià, es va utilitzar l’amenaça verbal i l’advertiment de que en cas de defendre la urgència el portaveu d’ESQUERRA, aquesta no es debatria . A la segona moció, referida a la seguretat privada, es va repetir l’advertiment, la qual cosa va fer que es passés directament al debat, en el decurs del qual el portaveu del PP, Luís Gandia, se’n va sortir absolutament del tema amb al.lusions directes al portaveu d’ESQUERRA que no tenien res a veure amb la moció; en aquest cas , una vegada més, l’arbitrarietat va fer acte de presència, i no es va permetre respondre a aquestes al.lusions fora de lloc; en el cas de la tercera moció, sobre la seguretat ciutadana que impedirà manifestacions i concentracions, l’alcalde, que li molesta que li diguen superb, l’alcalde que li molesta que li diguen autoritari, l’alcalde que no li agrada que li diguen arbitrari, va decidir que la moció ni es debatria. La democràcia mai ha estat en aquestes quotes tan baixes de degradació.

L’engany col.lectiu, però, va tenir un bon aparador als bancs del Populars, quan es va negar Juan Bautista Juan en rodó a reconèixer que, a la campanya electoral de 2011,es va comprometre a fer un aparcament de 3.000 places al Camí Fondo. Només cal veure la roda de premsa de 27 d’abril de 2011 per comprovar fins on arriba el cinisme del mentider. La campanya de 2011 com ja estem comprovant tots els vinarossencs i vinarossenques va ser, per part del PP, un conscient i premeditat engany per tal d’arribar a l’alcaldia.

L’absurd es va anar desgranant al llarg de tota la nit. Absurd com el posar a les espatlles de tres regidors (2 de BLOC i 1 d’Esquerra) la responsabilitat que no tire endavant el nou Polígon de Soterranyes. L’absurd de tenir una majoria quasi total de 18 regidors de 21, a favor de Soterranyes, no és prou garantia per tirar-lo endavant?

Ahir es va viure potser el debat més brut i fangós des de 2011. No li agrada que li diguen autoritari, ho sent com un insult; no li agrada que li diuen arbitrari, i segurament, no li agradaria que li diguessin dèspota ni agressiu, però el lamentable comportament de l’alcalde als plenaris s’ajusta a aquests paràmetres. Amb personatges com aquests no es pot ser políticament correctes.

ER Vinaròs

Comparteix

Icona de pantalla completa