Català no es mulla sobre la unitat de la llengua

La consellera diu que totes les iniciatives sobre la llengua "han de tenir component d'acord i de comunicació, mai de confrontació"
24 juny 2013 01:00h
Europa Press / València

Maria José Català ha realitzat aquestes declaracions, després de presentar la programació de 'El Carme d'Estiu 2013'. En ser preguntada pels mitjans per la proposició no de llei presentada pel grup popular en les Corts, en què demana instar el Consell que es dirigisca a la Real Academia Española (RAE) perquè en la pròxima edició del diccionari "es reconega al valencià la seua categoria de llengua o idioma propi dels valencians, que es parla en la major part de la Comunitat".

La consellera s'ha mostrat convençuda que el grup popular "farà tot el possible" per a arribar a un acord sobre aquesta qüestió.

Segons la seua opinió, "la llengua és un element de comunicació i no de confrontació" i com a responsable de política lingüística de la Conselleria, ha remarcat, considera que "sempre, totes les iniciatives sobre la llengua han de tenir el component de l'acord i de la comunicació, mai el de la confrontació".

 
next