Diari La Veu del País Valencià
Preguntes de ‘Compromís’ referents al dia de l’arbre
En el dia de l’arbre, Compromís acusa Lourdes Bernal de no saber gestionar adequadament les competències en jardineria

Compromís ha preguntat en la comissió de medi ambient per la tala d’arbres de la plaça de Sant Sebastià. Entre les qüestions que ha plantejat Compromís, la primera ha sigut demanar a l’equip de govern que especificara la data en què es plantaran els nous arbres a la plaça, al que Lourdes Bernal va dir: “Quan ho consideren els tècnics”, una resposta que, des de Compromís, considerem inacceptable.

Pilar Soriano, regidora de Compromís, ha declarat “Si bé és cert que la regidora Bernal em digué que m’enviaria l’informe tècnic, les nostres preguntes varen ser registrades el 9 de gener i la comissió va ser el dia 27 de gener. Temps més que de sobra per haver tingut l’informe preparat. Ara ho hem hagut de demanar telefònicament, en vista de que 4 dies després de la comissió encara no tenim el famós informe”.

La segona pregunta que ha formulat Compromís ha sigut la de demanar a l’equip de govern que informe sobre en quin lloc i quina quantitat d’arbres s’han talat al Cap-i-Casal durant els últims dos anys, així com demanar informació sobre els escocells eliminats (que previsiblement no es tornaran a usar per a plantar arbres). Les respostes de l’equip de govern del Partit Popular a estes preguntes són encara més greus. Concretament Bernal contestà: “L’obtenció d’estes dades originaria una perturbació per a la gestió ordinària del Servei”.

En declaracions de la regidora de la coalició ecologista, valencianista i d’esquerres, Pilar Soriano: “Hui, quan celebrem el Dia de l’Arbre a la nostra Ciutat i Lourdes Bernal anuncia un pla per a apadrinar arbres pels veïns, volem denunciar que la regidora responsable de l’arbrat no sap ni tan sols quants arbres s’han talat en els últims dos anys. El problema és que les competències de jardineria han sigut privatitzades i en bona mesura hi ha un absolut descontrol de com eixes empreses gestionen la jardineria a la nostra Ciutat. Un descontrol provocat per la incompetència de la regidora de jardineria Lourdes Bernal”.

Comparteix

Icona de pantalla completa