Diari La Veu del País Valencià
Les obres de les termes romanes de Llíria, parades i sense ajudes
RedactaVeu / Llíria

Des que el 2011 s’adjudicara la I Fase de restauració del Santuari Oracular i Termes Romanes de la zona de Mura a la ciutat de Llíria, ja res més s’ha fet per part de la Generalitat per dotar d’una partida pressupostària que poguera afrontar la conclusió d’uns treballs que fa temps que han quedat aturats. Així ho ha denunciat el grup municipal Compromís.

Segons el portaveu en Llíria, Paco Garcia Latorre, l’equip de govern ha manifestat que, hui per hui, no hi constància que s’estiga preparant ninguna nova intervenció en la zona de Mura, fet que unit a la greu situació per la qual travessen les arques de la Generalitat, “posen en situació de risc la continuació d’un projecte emblemàtic per a la localitat de Llíria respecte a la vessant de recuperació del patrimoni local i ampliació de l’oferta turística”.

Segons Garcia, l’abandonament de les obres per part de l’empresa de restauració que estava executant els treballs, “ha fet que la brutícia s’apodere del recinte i s’òmpliga de matolls i plantes que cobreixen part de la zona d’excavació i de l’edifici d’interpretació que està per finalitzar”.

El grup municipal de Compromís ha demanat als gestors locals que, per part de l’Ajuntament, i mentre no es tornen a reactivar les obres, es procedisca a fer el manteniment del Santuari i de les Termes Romanes, amb la finalitat de mantindre la salubritat i neteja d’aquest important conjunt arqueològic de la localitat edetana.

De fet, la paralització de les obres i de les ajudes també està condicionant la construcció d’una plataforma sobre les excavacions que ha de servir per a completar part del pati d’esplai del col·legi Francisco Llopis Latorre, tal i com estipula el conveni que està signat entre aquest centre educatiu i el consistori de Llíria. Unes obres que entren en el projecte de restauració i adequació d’aquest recinte arqueològic municipal.

Comparteix

Icona de pantalla completa