Alacant - Moció pel foment de l’ocupació d’immoble buits

2 febrer 2014 01:00h
Compromís proposa una moció pel foment de l’ocupació d’immoble buits
 
El secretari de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha indicat que “anem a registrar una moció a l’Ajuntament en la que li demanem que treballe per fomentar l’ocupació de vivendes buides, atès el drama dels desnonaments que pateixen milers de famílies cada any”.
 
Bellido ha afirmat que “en l’actualitat les entitats financeres, moltes d’elles rescatades amb diners públics, acumulen milers de pisos buits, una realitat que contrasta amb la manca de recursos que pateixen les administracions locals per fer front a esta problemàtica i, per tant, es necessita d’actuacions urgents per part dels Ajuntaments”.
 
En este sentit, el secretari local ha explicat que “la proposta contempla que l’Ajuntament d’Alacant pose en marxa mesures de foment per a evitar la desocupació permanent i injustificada d’immobles i que preste especial atenció a la rehabilitació de vivendes”.
 
“Entenem que s’ha de regular la desocupació d’habitatges; en concret, que es desenvolupen programes d’inspecció a fi de detectar, comprovar i registrar els immobles que es troben en situació de permanent desocupació que són propietat d’entitats financeres i altres grans empreses”, ha destacat.
 
Ignasi Bellido ha recordat que “ajuntaments com el de Barcelona ja han decidit sancionar les entitats financeres que tinguen vivendes buides en zones necessitades de pisos”. 
 
Alhora, el secretari de Compromís per Alacant ha assenyalat que “entre gener i setembre de 2013 els jutjats alacantins realitzaren 2.689 desnonaments, una xifra que evidència la urgència de posar en marxa accions destinades a garantir el dret a la vivenda de les persones”.

Compromís Alacant


 
next