Diari La Veu del País Valencià
Adicae convoca aquest dimarts als preferentistes davant de les oficines de Bankia

EFE / València

Adicae ha informat que se celebraran assemblees alternatives d’accionistes en tot l’Estat però la més nombrosa serà a València, davant del Palau de Congressos, on tindrà lloc la junta general del banc.

L’associació ha organitzat grups d’afectats de Madrid, Saragossa, Barcelona, Castella-la Manxa i Múrcia, entre altres autonomies, que es desplaçaran a València per a denunciar els “constants abusos als usuaris”.

“Centenars de petits accionistes i estalviadors amb participacions preferents, víctimes de quitacions del 70 per cent, estaran presents a València per a exigir responsabilitats per la mala gestió”, ha avançat l’associació.

Segons Adicae, els accionistes denunciaran “l’eixida a borsa de l’entitat, la manera en què es van vendre les participacions i el deute subordinat de Bankia, i l’injust i abusiu del bescanvi, de les quitacions i del procés d’arbitratge”.

A més, Adicae ha criticat les limitades propostes que segons Bankia es tractaran en la junta com, per exemple, la reducció del nombre de consellers o la creació d’una figura de conseller independent.

En opinió d’aquesta associació d’usuaris de banca, aquest ordre del dia no és més que “un maquillatge enganyós que no ofereix solucions ni garanties de millora”.

Les denominades “assemblees alternatives” realitzaran la seua pròpia avaluació de la gestió de Bankia durant l’últim any i cercaran noves fórmules de millora per a “seguir exigint els seus drets i reclamant solucions davant el desinterés de l’entitat pels seus clients”, ha remarcat aquesta associació.

Comparteix

Icona de pantalla completa