Diari La Veu del País Valencià
El PSOE recorre davant el Constitucional el Decret-Llei sobre preferents
RedactaVeu / Madrid

El PSOE ha presentat un recurs d’inconstitucionalitat contra el Reial decret-Llei 6/2013, de 22 de març de protecció als titulars de determinats productes d’estalvi i inversió i altres mesures de caràcter financer perquè “incompleix els requisits que l’article 86.1 de la Constitució exigeix per a dictar aquest tipus de normes”. Per al secretari del PSPV, Ximo Puig, un dels impulsors del mateix i signant del recurs, “el que està passant és intolerable. Constitueix una de les majors estafes en democràcia que ha acabat amb les caixes i amb els estalvis de milers de valencians que mereixen una solució justa”. De fet, ha advertit que el País Valencià és una de les autonomies “on més casos d’afectats s’han registrat per les preferents”.

En aquest sentit, els socialistes consideren que aquest Reial decret-Llei “no atén la situació dels preferentistes sinó que l’agreuja” i afegeixen que “hauria d’haver contemplat la restitució de les inversions realitzades de persones que no han sigut adequadament advertides i que s’han vist greument perjudicades i enganyades”.

Així, han recordat que el decret llei “avalava l’acord del govern per a imposar quitacions als titulars de preferents i deute subordinat, que arribaven en alguns casos a més del 70%”. Per açò, els socialistes han demanat que s’anul·le el procediment que ha donat lloc a les quitacions i arbitre les mesures necessàries per a la restitució dels seus estalvis als afectats. Segons ha apuntat Puig, els socialistes presenten aquest recurs “perquè volem solucions justes per a les persones afectades”.

Comparteix

Icona de pantalla completa