Diari La Veu del País Valencià
FAPA-València anuncia accions judicials si el Consell no paga les beques dels llibres
RedactaVeu / València

La federació d’associacions de pares i mares d’alumnes denuncia de nou l’impagament per part de la Conselleria d’Educació de les beques del curs 2011-2012 i del que ara ha finalitzat.

Per això, i mitjançant el gabinet jurídic de FAPA-València, s’ha iniciat una campanya informativa amb la finalitat que pares i mares reclamen la quantia que se’ls deu com a beneficiaris.

FAPA-València ha recollit la preocupació que moltes famílies, amb greus problemes econòmics resultat de la crisi actual, han transmès i que encara estan esperant la quantia individual de les ajudes del curs 2011-2012 per a l’adquisició de llibres de text per a l’alumnat que cursa ESO i les de Primària i Secundària del curs actual.

L’interés principal de l’entitat és informar als pares i mares que si es deixa passar el temps es corre el perill de deixar perdre el dret a reclamar les ajudes. Per això s’ha establert, des de FAPA-València, una sèrie de passos a seguir per a aquells que vulguen realitzar les reclamacions des de la federació. Així la federació ha obert un termini de recollida d’instàncies administratives que han de ser emplenades i signades pels pares, mares o tutors, que finalitzarà el pròxim 20 de juliol i que es presentaran tant a la Conselleria d’Educació com a la d’Hisenda.

Si en tres mesos no es rep cap resposta de l’administració pública, FAPA-València posarà en marxa el procés de reclamació judicial.

El col·lectiu de pares i mares demana a les AMPAs implicació en les tasques de reclamació perquè es puguen presentar el major nombre d’instàncies possibles.

Paral·lelament a les reclamacions contra les Conselleries, des de FAPA-València es sol·licitarà al Síndic de Greuges que actue davant l’impagament de les beques. Així com també demanar a les AMPAs i als centres escolars col·laboració en la recollida de signatures. De fet, els pares ja han creat una pàgina a internet, a través de la plataforma change.org, demanat a la consellera que pague les beques.

Comparteix

Icona de pantalla completa