Diari La Veu del País Valencià
Nou anys després: Carlos Fabra s’asseurà en la banqueta el 2 d’octubre
ACN / Castelló

La secció primera de l’Audiència de Castelló ha fixat l’inici de la vista contra Carlos Fabra amb un calendari que consta de 12 jornades fins al 30 d’octubre.

El dirigent popular està acusat de tràfic d’influències, suborn i quatre delictes de frau fiscal. Fabra seurà en la banqueta després d’una instrucció que ha durat nou anys. Al costat de Fabra, també compareixeran davant el jutge la seua exparella, María Amparo Fernández, l’empresari Vicente Vilar i la dona d’aquest, Montserrat Vives.

L’expresident de la Diputació de Castelló està sent investigat per haver presumptament defraudat a Hisenda quantitats pròximes als 1,5 milions i per no haver justificat ingressos de 3,6 milions d’euros en els exercicis fiscals corresponents al període comprés entre 1999 i 2004.

L’origen del procés és una denúncia d’Hisenda per unes presumptes irregularitats en l’exercici de la renda de l’any 1999. La Fiscalia Anticorrupció demana 15 anys de presó, 10 d’inhabilitació i una multa de 2,3 milions.

El ministeri fiscal també demanava huit anys de presó i 1,1 milions a la seua dona, Maria Amparo Fernández, per delicte fiscal així com quatre anys de presó i una multa de 600.000 euros per a l’empresari Vicente Vilar i la seua dona, Montserrat Vives.

Tots quatre estaven acusats de falsejar documentació per obtenir autoritzacions del Ministeri d’Agricultura i fabricar productes fitosanitaris en les seues empreses, a més d’ocultar ingressos a Hisenda. S’inclouen així els delictes de tràfic d’influències i suborn.

Aquestes investigacions es van iniciar arran de la denúncia de l’empresari Vicente Vilar, que va acusar l’expresident del PP de Castelló de cobrar-li quantioses comissions per fer-li de mitjancer en l’obtenció de llicències per elaborar productes fitosanitaris. L’empresa que els fabricava estava a nom de les dones de Fabra i Vilar.

Comparteix

Icona de pantalla completa