La Generalitat imita a Cospedal en el tancament d'urgències

CSI-F assenyala que el servei funciona amb una plantilla mínima i molt ajustada
16 gener 2013 01:00h
RedactaVeu / València
 
La central sindical adverteix que els Punts d'Atenció Continuada (PAC) compten amb una plantilla de professionals reduïda a la mínima expressió, la labor de la qual resulta imprescindible per garantir una assistència urgent als pacients.
 
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) lamenta l'anunci del tancament del servei d'urgències nocturnes en 21 centres de salut de Castella-la Manxa, encara que matisa que la idiosincràsia geogràfica valenciana és bastant diferent.
 
El sindicat assenyala que la població en els municipis amb serveis d'urgència valencians resulta molt major que la mitjana d'habitants en localitats manxegues. Açò significa atendre una ràtio de pacients superior.
 
A més, en els últims anys l'assignació de professional sanitari al PAC s'ha reduït al mínim imprescindible, ja que entre les deu de la nit i les vuit del matí molts centres únicament disposen d'un metge, un infermer i un zelador que no solament atenen als pacients que acudeixen fins al centre, sinó que han de desplaçar-se per assistir a domicili les trucades d'urgència de tota la seua àrea d'influència.
 
CSI-F, per tant, considera que no té sentit plantejar al País Valencià mesures de tancament com les anunciades a Castella-la Manxa. El sindicat recorda la labor vital d'aquest servei per a la població a la qual cobreix i posa com a exemple el centre de salut de Massamagrell que, en el tram nocturn, atén fins a 13 municipis de l’Horta Nord.

next