Diari La Veu del País Valencià
Expliquen els pressupostos a la ciutadania a Torrent
Joves amb Compromís per Torrent explica els pressupostos de l’Ajuntament i les seues alternatives en un acte obert a la ciutadania

Acostar la política de l’Ajuntament i donar la paraula als veïns perquè hi prenguen part de manera activa, aquesta és la filosofia política de Compromís i així ho volen manifestar en els actes que porta a terme la formació ecovalencianista, com també es pràctica en els municipis on tenen responsabilitats de govern.

En aquest sentit, i com ja és tradició en la formació després del debat de Pressupostos que es dóna cada any a l’Ajuntament, Joves amb Compromís per Torrent farà un acte divulgatiu i obert a la ciutadania el proper dijous 6 de febrer a les 19.30 hores en la seu local de Torrent de la coalició, que està situada al carrer Sedaví número 32, davant del col·legi Lope de Vega i fent cantó amb el carrer Hernández Malillos.

La xarrada estarà enfocada des d’un punt de vista didàctic i estarà dirigida per Xavier Martí, tècnic del grup municipal de Compromís per Torrent. Els ciutadans que s’hi acosten podran fer totes les preguntes i aportacions que vulguen i rebran, així mateix, respostes sobre com s’estructura un pressupost municipal, com funciona i, en concret i pel que fa al corresponent a 2014 de l’Ajuntament de Torrent, podran conèixer en què es gasten els nostres diners els governants locals.

Com ja és habitual en la política torrentina, el grup municipal de Compromís va ser el més actiu en la fiscalització de l’activitat del govern i l’elaboració d’un projecte alternatiu i, així doncs, va presentar 33 esmenes a l’exposició inicial dels Pressupostos i, així mateix, va fer una vintena de reclamacions després de la seua aprovació inicial. Tota aquesta gran bateria d’esmenes dibuixava una proposta alternativa que la formació ecovalencianista explicarà en l’acte de dijous 6.

Per altra banda, enguany es dóna el fet insòlit que el PP no ha acceptat tramitar les reclamacions al Pressupost del grup municipal de Compromís amb la falsa excusa legal que “només les persones físiques poden fer-ho”, tot i que, any rere any, el mateix grup de Compromís ha presentant sempre una gran bateria de reclamacions. Es tracta d’un fet lamentable que coarta de manera greu la democràcia al nostre poble i que la formació explicarà amb més deteniment en l’acte obert.

Així mateix, des de Compromís es vol valorar aquests actes de transparència davant de l’opacitat de l’equip de govern del PP. Com a exemple revelador, des de les files ecovalencianistes citen que -i com també ja torna a ser tradició- abans de la seua aprovació definitiva, si un ciutadà volia consultar el projecte de pressupostos –i fer-hi esmenes, com és el seu dret- només podia trobar-lo en la web de Compromís, no en la de l’Ajuntament. Tota una declaració d’intencions, valoren els ecovalencianistes, sobre la voluntat de participació de la ciutadania que tenen uns i altres i que enguany encara es fa més flagrant després de la cacicada del govern del PP de negar la tramitació de les reclamacions dels grups municipals.

Compromís per Torrent

Comparteix

Icona de pantalla completa