Diari La Veu del País Valencià
Els grans partits sols pacten per a rescatar els bancs i no els pobles
RedactaVeu / País Valencià

El portaveu de Compromís en Les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que les dades del dèficit públic valencià són “molt preocupants i demostren que hem passat d’un govern de malbaratadors, que han gastat a dos mans tots els recursos públics que teníem, a un govern que no sap gestionar la situació actual, que improvisa, erra massa i evidencia que no sap per on fer cap”.

En eixe sentit, Morera ha assegurat que, a banda de la mala gestió actual, “cal recordar que estem molt mal finançats, no és un tema d’ara, ve de lluny i, a més a més, tenim un govern covard que no vol plantar-se i no vol reivindicar allò que és de les valencianes i valencians per justícia. No rebem el que ens toca per llei per a poder atendre l’educació o la sanitat i Fabra no té valor per dir les coses clares”.

Morera també ha declarat que si el dèficit és preocupant, “també és preocupant veure com eixa situació no té solució, perquè els diners públics s’estan destinant a rescatar els bancs i prova d’això és el gran pacte per anar a Europa que han aprovat unilateralment els dos grans partits, uns partits que es posaran abans d’acord per aprovar un segon rescat bancari que no rescatar els pobles i les persones, que és el que cal en aquests moments”.

Segons el síndic de Compromís, “el govern de Fabra sols pot analitzar-se en termes negatius i a les dades objectives hem de referir-nos. Tenim un greu problema de desocupació, amb més de 700.000 valencianes i valencians sense treball i ara les dades del Banc d’Espanya del primer trimestre confirmen que som la segona autonomia on més ha crescut el dèficit, ja hem consumit el 0,46% respecte el PIB valencià del total del 0,7% que tenim autoritzat per a enguany”.

Morera també ha destacat que és molt preocupant la situació dels proveïdors que treballen per a la Generalitat Valenciana. Segons el síndic de Compromís, “el Consell té pendents de pagament 6.164 milions d’euros, la qual cosa és preocupant i demostra una despreocupació absoluta del Consell per aquests temes”.

Per al portaveu de la coalició valencianista, progressista i ecologista al parlament valencià, “malgrat ser la segona autonomia que més ha necessitat del fons de rescat en el primer trimestre de l’any, amb 8.663 milions d’euros, el Consell no ha estat capaç de solucionar els greus problemes econòmics. Caldrà que el president Fabra explique a la ciutadania què fa amb tants milers de milions d’euros i no soluciona res, ni paga el que deu i no posa fre a les retallades i a la degradació dels serveis públics i del sistema del benestar valencià”.

Comparteix

Icona de pantalla completa