Diari La Veu del País Valencià
L’oposició critica que el PP expulse Blasco per una lluita de poder i no per la seua imputació
Europa Press / RedactaVeu / València

L’oposició en Les Corts ha sigut contundent amb l’episodi del PPCV amb el cas Blasco i critica que el PP expulse Blasco per una lluita de poder i no pels delictes que l’imputen.

Així s’han pronunciat el secretari general del PSPV, Ximo Puig, la coordinadora d’EUPV, Marga Sanz, i la regidora de Compromís a l’Ajuntament de València, Consol Castillo, en declaracions als mitjans de comunicació, després d’assistir a un acte de protesta contra la construcció d’un Centre Educatiu de Gestió Privada en Patraix.

Sobre aquesta qüestió, Ximo Puig ha qualificat de “molt lamentable” que a Blasco “l’hagen apartat del PP” no perquè “haja participat en el robatori que va significar l’espoliació de diners públics d’aquells més pobres del món, sinó perquè no ha complit amb la manera que li diu Alberto Fabra”.

En aquesta línia, ha afegit que Blasco “ha sigut demandat per la pròpia Advocacia de la Generalitat, a penes de presó per la Fiscalia, i per això no l’han tirat al carrer. No l’han tirat al carrer per estar acusat de delictes greus; l’han tirat al carrer simplement per una lluita de poder interna del PP”.

Per la seua banda, Marga Sanz ha indicat que el tema Blasco “és una vergonya”.

“El cas representa l’actitud d’un polític que utilitza els diners dels més pobres a favor d’una trama que s’ha enriquit i que ell ha emparat”, ha subratllat.

En aquest sentit, ha asseverat que a la seua formació, l’expulsió del diputat els “alegra”, però el que senten és que “no s’haja fet pel cas Cooperació, pel mal ús i ús abusiu i fraudulent d’uns fons públics que havien de destinar-se a països empobrits”.

“Huit corruptes més a les seues files”

Així, ha indicat que Fabra té “huit corruptes més a les seues files, huit diputats del PP que estan encausats per casos de corrupció”, i l’ha instat que prenga també “decisions per a netejar la institució”.

D’altra banda, Consol Castillo (Compromís) ha coincidit amb Sanz que “no s’ha utilitzat el mateix criteri per a tots els imputats del PP”; és a dir, “és l’imputat que fa nou i és el primer que s’expulsa, mentre que a la resta els han mantingut”, ha dit.

En el cas concret de Blasco, ha asseverat que “el problema és que Blasco ha anat per lliure, i crec que això és el que l’està penalitzant d’alguna manera. Creiem que això provocarà una ruptura dins del PP”, ha ressaltat.

Enric Morera ha declarat que la decisió de Rafael Blasco d’abandonar el grup popular “sorprèn, però fins a cert punt, perquè al límit que està arribant aquesta història no es pot saber ja si és una decisió de l’ex conseller o és una estratègia pactada entre Blaco i Fabra, amb l’únic objectiu de tapar de cara a l’opinió pública els escàndols que afecten al PPCV i no aprofundir en el greu problema de la corrupció, que tant ens afecta i que ens ha posat en el mapa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa