Diari La Veu del País Valencià
Un informe responsabilitza Rus de guardar factures milionaries en els calaixos
RedactaVeu / Xàtiva

En l’informe de la Intervenció Municipal per a aprovar els Comptes Anuals de l’Ajuntament de Xàtiva del 2012, s’han detectat “irregularitats i processos de contractació poc transparents”, i s’hi s’atribueix una responsabilitat directa a l’alcalde Alfonso Rus per haver guardat factures “en els calaixos” (que no comptaven amb pressupost) per valor de 3,7 milions d’euros, factures que es van incloure dins del Pla de Pagament a Proveïdors (Pla Montoro).

En el que es coneix com: ‘Informe de Control a posterior i de legalitat’, s’escullen a l’atzar diferents expedients municipals i s’audita si han seguit la legalitat. En aquest cas, s’han auditat 64 informes i, si bé l’informe és favorable a la labor dels funcionaris, “no ho és tant a l’hora d’atribuir la responsabilitat per la desviació en la despesa que va quedar al descobert després de l’aplicació del Pla Montoro”, afirma el regidor socialista Ignacio Reig.

En l’informe corresponent al 2012, s’informa de l’enorme quantitat de factures pendents que van desembocar en els préstecs relatius al Pla de Pagament a Proveïdors i que a Xàtiva van arribar als 11,2 milions d’euros.

Segons Reig, l’informe és molt clar i diu que l’alcalde ha adoptat resolucions “contràries a les objeccions (avisos) de la intervenció municipal”, la qual cosa vol dir que “malgrat saber que s’estava incorrent en pràctiques irregulars, l’alcalde ha autoritzat factures sense pressupost”.

Els socialistes esperen que el Síndic de Comptes prenga cartes en l’assumpte, ja que l’informe ha de remetre’s, per al seu posterior anàlisi i fiscalització. Segons Reig “ara eixe informe ha d’enviar-se al Síndic que ha de pronunciar-se sobre el tema perquè, per la grandària del forat, s’han de depurar responsabilitats”.

Comparteix

Icona de pantalla completa