Diari La Veu del País Valencià
Compromís acusa a Grau de faltar a la veritat
Compromís acusa a Grau de faltar a la veritat i de tractar als ciutadans com si foren xiquets sense criteri
Ribó denuncia que l’equip de govern utilitza el gabinet de premsa municipal, com si fora el seu personal

El portaveu de Compromís, Joan Ribó, ha acusat al equip de Barberà d’utilitzar l’equip de comunicació de l’Ajuntament com si fora el seu gabinet personal, ja que ha convocat una roda de premsa sense anunciar-la prèviament i d’utilitzar-la per a evitar que l’alcaldessa donarà explicacions sobre la Japan Week als mitjans de comunicació.

A més Ribó ha informat: “ que en contra del que diu Alfonso Grau, que sembla no enterar-se del que passa a l’Ajuntament, el passat divendres a les 12H vaig registrar la interpel·lació presentada a Barberà per a que explique el seu paper i el de l’Ajuntament en la visita del Papa a València al 2006. Esta interpel·lació es manté ja que és Barberà la que ha de donar explicacions. No és alcaldessa només per anar a inauguracions i interrompre a l’oposició al Ple, també ho és per a donar explicacions quan apareixen evidències que la seua gestió no ha sigut la correcta i pareix estar plena d’irregularitats en este tema.”

Des de Compromís han denunciat que el portaveu de l’equip de govern ha mentit i i tracta als ciutadans com xiquets que no tenen criteri. Ja que la utilització d’empreses vinculades, és a dir que comparteixen òrgan d’administració i/o accionariat per a dividir contractes és contraria la Llei de Contractació del Sector Públic. Esta és una de les pràctiques de les empreses de Francisco Correa investigada per l’Audiència Nacional.

El que hauria d’haver fet l’Ajuntament és convocar un concurs públic per a la contractació de tots els serveis de comunicació de la Japan Week, que diferents empreses hagueren participat i haver triat la que presentarà la millor oferta. El que ha fet l’equip de Barberà és triar a empreses segons el seu propi criteri. El servei d’intervenció municipal no ha de conèixer la vinculació entre les empreses, però els càrrecs públics que les contracten segur que sí tenen este coneixement clau.

Grau ha declarat que al 2012 i al 2013 Trasgos SL va facturar 60.000 euros a l’any a l’Ajuntament. Per què no explica el que van facturar les empreses d’este grup empresarial o de la facturació de les mateixes empreses d’altres anys abans de la crisi econòmica?

Joan Ribó ha declarat: ”Exigim a Barberà, o en el seu cas al seu portaveu Grau, que informe de la connexió d’estes empreses amb determinades regidories de l’Ajuntament de València o si han organitzat actes de campanya i congressos del PP Valencià, tal com han fet repetidament les empreses de la trama Gurtel. El que no pot fer el senyor Grau és tractar-nos com si els ciutadans fórem xiquets sense criteri, passar la responsabilitat als funcionaris municipals. A hores d’ara coneixem perfectament la forma d’actuar del PP després de més de cinc anys d’investigació judicial a la trama Gurtel i moltes d’estes pràctiques han sigut portades per l’Ajuntament de València.”

Compromís per València

Comparteix

Icona de pantalla completa