Diari La Veu del País Valencià
La Universitat de València permetrà pagar la matrícula en mensualitats
Europa Press / València

El Consell de Govern de la universitat valenciana ha aprovat els canvis, que unifiquen el sistema de matrícula en les titulacions de grau i en els màsters.

El context econòmic de crisi ha portat a la Universitat de València a flexibilitzar alguns aspectes del seu Reglament de Matrícula, explica la institució acadèmica en un comunicat.

D’aquesta manera, es permetran les anul·lacions parcials de matrícula -fins ara només eren previstes les anul·lacions totals- quan hi haja causes de força major, com ara ‘pèrdua econòmica en la unitat familiar, ‘treball o causes de caracter professional o malaltia’. La modificació del Reglament ha estat presentada per la vicerectora d’Estudis i Política Lingüística, Isabel Vázquez.

Una vegada resolta l’anul·lació de la matrícula, serà aplicada immediatament a l’expedient de l’estudiant i tindrà la mateixa consideració que si l’alumne no s’haguera matriculat. En el cas d’anul·lació total de la matrícula, implicarà la revocació de les qualificacions que eventualment s’hagen inclòs a l’expedient durant el curs del qual s’anul·la la matrícula. Si es tracta d’un, l’estudiant de primer curs tindrà dret a la reserva de plaça en els mateixos estudis el curs següent.

Devolució de taxes

En els casos d’anul·lació total o parcial de matrícula per causes de força major sol·licitades abans del 31 de desembre de l’any que comença el curs acadèmic, serà procedent la devolució de les taxes de matrícula, a sol·licitud de la persona interessada.

Referent al fraccionament del pagament de les taxes de matrícula, els canvis en el reglament regulen tres possibilitats, que elegeix l’estudiant: un únic pagament, dos terminis, o fraccionament en diferents mensualitats. Aquesta triple possibilitat ja està implantada en la pràctica en la institució, però ara es consagra en la norma.

Alhora, l’organisme ha acordat autoritzar el rector a signar un nou conveni de col·laboració entre la Universitat de València i el Banc de Santander, que suposa una renovació i ampliació del vigent actualment. En aquest nou acord la institució financera incrementarà el volum d’activitats i de recursos que aporta a la Universitat de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa