Diari La Veu del País Valencià
Moció per vincular els sous dels polítics a les seues competències
COMPROMÍS PRESENTA UNA MOCIÓ EN LA DIPUTACIÓ PER A VINCULAR ELS SOUS DELS POLÍTICS A LES SEUES COMPETÈNCIES

La proposta del Compromís pretén incorporar un apartat en l’article 9 del reglament de la Diputació perquè es “vincule la retribució dels membres de la corporació a les competències pròpies o delegades”

La mesura evitaria que diputats sense funcions concretes cobren dedicacions exclusives

El portaveu de Compromís en la Diputació de Castelló, Enric Nomdedéu, ha formalitzat hui una moció per a vincular el sou dels membres de la corporació a les competències pròpies o delegades que desenrotllen, és a dir, a les responsabilitats que exercisquen. L’objectiu de la mesura és “evitar els desequilibris entre sous i funcions” que generen gran malestar entre l’opinió pública. De fet, la moció proposa que “s’inclogua en l’article 9 del reglament orgànic de la Diputació, un apartat que vincule la retribució dels membres de la corporació a les competències pròpies o delegades que desenrotlle”. D’esta manera, explica Nomdedéu, “evitaríem qüestions com pagar dedicacions exclusives a diputats que no tenen competències”, com ocorre en el cas del ja exvicepresident de la Diputació, Francisco Martínez, el qual a pesar de no exercir cap competència cobra una retribució d’al voltant de 40.000 euros anuals.

Segons explica Nomdedéu, en l’actualitat, l’article 9 del reglament orgànic atribuïx al ple una “total discrecionalitat” en matèria de sous que, segons Compromís, s’hauria de filtrar i incloure criteris de racionalitat, de transparència i de bon govern. Segons Nomdedéu, ara el reglament de la Diputació, en l’article 9 s’establix que “Els Diputats/es provincials i el seu president/a tindran dret al percep de les retribucions i indemnitzacions que es determinen per acord plenari. Estes assignacions i dedicació al càrrec i compensació de gastos, es determinaran d’acord amb els criteris legalment establerts”. La moció de Compromís, que vincularia “el sou a les competències” suposaria un ple a sous difícils de justificar.

Coalició Compromís

Comparteix

Icona de pantalla completa