Diari La Veu del País Valencià
CSI-F demana que els exàmens de recuperació de Secundària es mantinguen al setembre
RedactaVeu / València

El sindicat CSI-F ha plantejat, en taula tècnica d’Educació, que els exàmens de recuperació de Secundària es mantinguen al setembre. De la mateixa manera, ha proposat introduir en el Pla de Convivència el reconeixement de l’assetjament que pateixen alguns docents, ja siga per part d’alumnes o fins i tot per part de pares. Aquestes peticions les ha realitzat en el debat sobre les instruccions de l’inici de curs en Secundària.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) ha sol·licitat que el calendari d’avaluacions i recuperacions es tanque en els mateixos terminis que en anys anteriors. Al contrari que el que va ocórrer en cursos precedents, Conselleria no ha especificat el mes de setembre en les citades instruccions. CSI-F s’oposa a l’avançament dels exàmens al juliol perquè afirma, entre altres motius, que els alumnes no disposaran de temps suficient per a estudiar i preparar-se per a les proves.

El sindicat, en aquesta mateixa taula, ha demanat que en el Pla de Convivència s’incloga com a punt el reconeixement a l’assetjament cap al professorat. D’aquesta manera tracta de dignificar i de protegir la seua figura. Conselleria d’Educació ha respost en aquest cas que valorarà introduir la proposta.

D’altra banda, CSI-F ha exigit que els docents tornen a les condicions anteriors als decrets autonòmic i nacional de 2012 que van provocar retallades retributives, augment de ràtios i increment d’hores lectives. També ha lamentat que els nous plans de Conselleria per als centres estiguen causant una sobrecàrrega de treball als equips directius.

Comparteix

Icona de pantalla completa