Diari La Veu del País Valencià
Sense registre de solars i vivendes per a rehabilitar a Paterna
EMILI MIRA: “EL PP PORTA UN ANY DILATANT EL REGISTRE DE VIVENDES I SOLARS, EVITANT CREAR MÉS OCUPACIÓ I RESTRINGINT L’ACCÉS A UN HABITATGE DIGNE”

La formació denuncia que l’EIG (antic IVVSA) només ha adjudicat 4 vivendes de les 113 que té per a rehabilitar i exigeix saber les que són dels bancs i necessiten arreglar-se

El regidor de Compromís en Paterna, Emili Mira, assenyala que “el PP porta un any marejant la perdiu amb la creació del registre de vivendes i solars que ja hauria d’estar funcionant. Un registre que, d’existir, obriria la porta a expropiar immobles en ruïna que els propietaris es neguen a rehabilitar. És el cas de les vivendes públiques de la Coma, pendents de rehabilitació que està impedint l’accés a una vivenda digna de molta gent que es troba en situacions extremes. I un registre que també crearia ocupació amb la rehabilitació de les vivendes que ho necessiten. Però de nou el PP dóna l’esquena als problemes més greus del dia a dia de la ciutadania de Paterna”.

Segons explica Mira, “la proposta d’aquest registre va ser de Compromís, arrran d’una moció que es va consensuar per tots els grups municipals, PP inclós, al ple de febrer de 2013. Era la via legal perquè el consistori del municipi expropiara a l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIG, antic IVVSA) tot el parc de vivendes buides i en estat de ruïna que té al poble, que a data de hui són 113. A més a més, el registre també era per a catalogar els habitatges buits i que no estan en condicions d’habitabilitat que són propietat d’altres entitats públiques i dels bancs, com en l’antiga zona dels militars”.

En aquest sentit, el regidor assenyala que “amb els cinc milions de superàvit que contempla el pressupost de 2014, el PP no té cap excusa per a no responsabilitzar-se de les vivendes ruïnose de l’EIG. Només li falta voluntat política, perquè si la tinguera ja faria un any que això estaria funcionant i que hi hauria menys persones amb problemes de vivenda i més persones amb un treball a Paterna”.

D’altra banda, de la Comissió de la Vivenda celebrada hui “es confirma que hi ha eixos 113 pisos de l’EIG, i que d’ells només s’han entregat quatre vivendes de les 17 que ja es podien lliurar. Una entrega bloquejada per l’EIG i que el PP hauria de solucionar. I és que l’alcalde hauria de deixar-se de tant en tant de fer el turista arreu del món i treballar més per acabar amb aquest bloqueig que veta el dret a una vivenda digna. Cal dir també que a banda d’estes 17, també hi ha altres 21 que amb despeses mínimes es podrien entregar també. Però tampoc sabem res més”.

Per a Mira “el dret a una vivenda digna és un dret constitucional que els governants del Partit Popular sembla que no contemplen. Per això portàrem al ple de febrer de 2013 aquesta moció. Voliem que s’invertiren les circumstàncies i que, arran d’expropiar les vivendes a l’EIG, es creara ocupació a les cooperatives i plataformes d’aturats per a la seua rehabilitació. I que també es garantira l’accés a una vivenda digna a totes les famílies traïdes pel PP i que són demandants d’un lloguer social”.

“A la vista està que la primera autoritat del poble es diu ‘caos’, després de dur un any d’incompliment d’un acord plenari. I que a Paterna els únics que tenen la patent d’obstruccionistes socials són els components de l’equip de govern de Lorenzo Agustí”, conclou el regidor de Compromís, Emili Mira.

Compromís per Paterna

Comparteix

Icona de pantalla completa