Diari La Veu del País Valencià
Costa Blanca obri noves línies de col·laboració per a captar turistes xinesos
EFE / Alacant

El titular de Turisme de la Diputació d’Alacant, Joaquín Albaladejo, s’ha reunit amb representants de la ciutat xinesa d’Huizhou, en la província de Guangdong, amb l’objectiu d’establir relacions d’intercanvi i promoure la cooperació econòmica i turística entre totes dos destinacions.

La trobada, celebrada al Palau Provincial, ha comptat també amb la participació de membres del sector turístic de les comarques del sud, qui han presentat a la delegació xinesa l’oferta gastronòmica, hotelera, cultural, de platges, oci, esport i interior de la Costa Blanca.

Albaladejo ha explicat que aquesta iniciativa té com a finalitat captar nous turistes cap als municipis de les comarques del sud procedents del mercat xinés.

“Portem un temps analitzant la potencialitat de la República Popular Xina, un mercat emissor de turistes molt important amb capacitat de despesa i d’estada elevada”, ha assenyalat el també vicepresident del Patronat Provincial de la Costa Blanca.

Aquest organisme autònom de la Diputació d’Alacant ha iniciat els contactes per a crear un pont de comunicació, de percepció i d’atracció de ciutadans d’aquell país, en aquesta ocasió, a través del municipi d’Huizhou, on resideixen més de cinc milions d’habitants, ha manifestat el diputat provincial de Turisme.

“Els oferirem una visió del producte turístic de les nostres comarques com a primer pas per a poder desenvolupar un desembarcament important de la marca Costa Blanca en la República Popular Xina i, d’aquesta manera, captar nous viatgers originaris d’aquell país”, ha exposat Albaladejo.

Primer mercat emissor de viatgers

La República Popular Xina, amb un dels majors PIB del món i una taxa de creixement del 20 % anual, es configura com el primer mercat emissor de viatgers a l’estranger i el segon en major despesa, una vegada que els turistes es troben en la destinació, han informat fonts de la Diputació alacantina.

Segons dades de Turespaña, el nombre de visitants a l’Estat espanyol procedents de Xina va augmentar el passat any. Així, mentre que el 2011 es van registrar 128.347 turistes, el 2012 en van ser 188.979.

El País Valencià és la quarta destinació de l’Estat més visitada pels turistes xinesos, per darrere de Catalunya, Madrid i Andalusia, amb una quota de mercat del 2,9 %.

El turista xinés busca, entre les seues preferències, visitar monuments patrimonials i culturals destacats, que combina amb el turisme urbà, gastronòmic i d’oci.

Sol viatjar en els mesos de febrer, maig i octubre a través de paquets turístics superiors a la setmana.

Comparteix

Icona de pantalla completa