Diari La Veu del País Valencià
La Ribera es manifesta pel dret a l’aigua
RedactaVeu / Alzira

La Plataforma ‘La Ribera pel dret a l’aigua’ convoca per a demà divendres a les 19.30 hores a Alzira una concentració a la Plaça del Carbó -junt a l’Ajuntament- per a exigir aigua potable de qualitat per a la Ribera del Xúquer, sense pesticides i sense nitrats; per a exigir una concessió d’aigua superficial del Xúquer en el Pla de Conca per als abastiments de la Ribera, en les mateixes condicions que Albacete, València i Sagunt i per a exigir la recuperació dels aqüífers contaminats.

La concentració també exigeix que en el pròxim Pla de Conca es resolguen els problemes del nostre riu, amb l’establiment d’uns cabals ecològics adequats, amb la recuperació del Xúquer i l’Albufera, sense deixar la porta oberta a nous transvasaments des de Cortes de Pallàs ni des d’Antella.

Els lemes de la concentració són: ‘La Ribera pel dret a l’aigua’ i ‘Aigua per al riu, aigua per a beure i aigua per a la vida’.

La Ribera no està disposada a suportar “més excuses dels responsables per justificar la seua ineficàcia per subministrar aigua que siga realment potable a les poblacions. Exigim el nostre dret d’abastir-nos amb aigua de la millor qualitat per al consum humà”, han assegurat membres de la plataforma.

Durant l’acte es llegirà un manifest en el qual recorden que la imminent eixida a consulta pública del Nou Pla de Conca del Xúquer és fonamental per aconseguir “una solució justa al problema de l’abastiment de la Ribera i fer possible el compliment de la Directiva Marc de l’Aigua que no és altre que el d’aconseguir el bon estat de totes les masses d’aigua, així com l’ús sostenible a llarg termini dels recursos hídrics”.

Comparteix

Icona de pantalla completa