Diari La Veu del País Valencià
Baldoví i Escola recorden a Wert que la seua llei no permet l’ensenyament en valencià
RedactaVeu / EP / Madrid

Segons ha informat Baldoví després de la trobada, “el ministre ens ha deixat palés que traurà la llei, encara que sols compte amb el suport del PP, i nosaltres li hem dit que una llei d’eixes característiques necessita consens”.

Baldoví ha animat el ministre a, si té voluntat de negociar, “el que pot fer és acceptar les esmenes que presentem la resta de grups i que no faça com està fent el PP últimament, que sols aprova les autoesmenes que fan ells mateixos als seus textos. Serà en eixe període de votació de les esmenes on vorem si el Govern central té una veritable voluntat de diàleg o no”.

La reivindicació lingüística de Compromís ha estat reforçada per Escola Valenciana que, amb dades objectives, han demostrat que la LOMQE no pot ser una bona llei, “perquè no garanteix ni dóna solució als 14.000 xiquets i xiquetes que volen estudiar en valencià i no poden perquè la conselleria no vol”.

“La llei de Wert sí que té voluntat de garantir l’ensenyament en castellà, siga on siga i encara que siga per a un alumne, però no contempla la defensa de les llibertats democràtiques més bàsiques de milers de famílies que volen que els seus fills i filles tinguen una educació pública, de qualitat i en valencià”, segons Baldoví, qui també s’ha mostrat molt sorprés, “perquè el ministre ens ha dit que això és més bé un problema de les autonomies. Però insistim, quan es tracta del castellà, intervé l’estat i quan es margina i s’ataca qualsevol llengua oficial de l’estat, el Govern diu que és un problema de les autonomies. Increïble”.

La trobada de les societats musicals amb Wert s’ajorna davant l’anunci d’una reunió a tres bandes amb el Consell

La Federació de Societats Musicals (FSMCV) i la Generalitat Valenciana es reuniran amb José Ignacio Wert, ministre d’Educació, Cultura i Esport, per a abordar la presència de la música en el sistema educatiu durant el mes de juliol.

Josep Francesc Almeria, president de la FSMCV, tenia prevista hui una reunió amb Wert convidat, al costat d’Escola Valenciana, per Joan Baldoví, diputat per Compromís. Però la trobada amb el ministre s’ha ajornat davant la proposta i confirmació del Consell de la reunió a tres bandes en la qual s’estudiaran les esmenes a la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE), que la Federació ha traslladat a tots els partits polítics amb representació en el Congrés dels Diputats, i als quals ha sol·licitat el seu suport.

Baldoví considera un èxit el que aquesta invitació haja motivat una reunió amb la Generalitat Valenciana i el Ministeri. Almeria, ha agraït al diputat valencià la seua col·laboració i el suport a les esmenes de la FSMCV, al mateix temps que es congratula de la proposta de Maria José Català, consellera d’Educació, Cultura i Esport, que va reaccionar amb rapidesa, davant l’anunci de la Federació, i va prendre la iniciativa per a concertar l’entrevista amb Wert i emmarcar aquesta trobada entre les dues administracions, que decidiran el futur de la música i els ensenyaments artístics a l’Estat i al País Valencià, i la FSMCV, principal agent cultural d’aquesta autonomia.

Wert assegura que la nota mínima per a accedir a una beca de matrícula serà un 5,5

El ministre d’Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, ha confirmat aques dijous a una representació de la Conferència de Rectors de les Universitats d’Espanya (CRUE) que la nota necessària per a accedir a la gratuïtat de la matrícula a la universitat serà un 5,5, en línia amb el Reial Decret de beques aprovat el 2012, no així l’exigida per accedir a una beca amb dotació econòmica que, en principi, es mantindria en un 6,5.

Tot i això, el ministre s’ha mostrat favorable a analitzar la viabilitat pressupostària de reduir també l’exigència acadèmica per a les ajudes monetàries i s’ha compromés a lluitar per a aconseguir una ampliació pressupostària de la partida per a ajudes a l’estudi.

Comparteix

Icona de pantalla completa