Diari La Veu del País Valencià
CSI-F insta Educació a obrir el termini de noves habilitacions d’interins
RedactaVeu / València

El sindicat CSI-F ha sol·licitat per escrit a Conselleria d’Educació que òbriga el termini de presentació de noves habilitacions per a interins del cos de mestres. Al contrari que en anys anteriors, en aquest curs no s’ha convocat el procediment perquè els interins puguen acreditar noves habilitacions i, d’aquesta forma, poder participar en diverses especialitats i tenir més opcions per a cobrir vacants i baixes.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) explica que, els interins del cos de mestres enguany no podran acreditar noves habilitacions encara que disposen de la titulació. El sindicat ha exigit a Conselleria d’Educació que convoque l’acreditació de noves habilitacions per a “evitar després, haver d’obrir borses amb caràcter d’urgència en esgotar-se algunes, com ha ocorregut amb música enguany”.

CSI-F, davant l’argument esgrimit en taula per Conselleria, sobre que el Reial Decret 1594/2011 únicament regula les habilitacions dels mestres funcionaris de carrera, ha respost que “aquesta interpretació resulta massa restrictiva, ja que el citat reial decret parla dels funcionaris del cos de mestres. Cal recordar que l’article 10 de la llei 7/2007 reconeix com a funcionari el personal interí”.

El sindicat demana a Educació que ·tinga en compte la versatilitat dels interins i la seua preocupació per formar-se. Per eixe motiu, si disposa de la titulació adequada, ha de permetre a l’interí inscriure’s en totes aquelles especialitats que estiga capacitat i preparat per a impartir”.

Comparteix

Icona de pantalla completa