Més de 100 persones participen en la marxa del Dia del Rotllo a Alginet

10 febrer 2015 01:00h
El diumenge 8 de febrer i amb un sol radiant, la Regidoria de Cultura amb la col•laboració del Centre Excursionista d’Alginet va programar la ja tradicional Marxa del Dia del Rotllo.

Més de 100 van ser els participants en aquest acte que combina cultura i natura.

L’eixida va ser a les 9 del matí des de la plaça del País Valencià on els assistents, acompanyats per Protecció Civil, la Policia Local, el Club Excursionista d’Alginet i els Festers 2015, van començar la caminada pujant pel carrer de Sant Antoni enfilant l’antic camí de Llombai. Una vegada passat el barri del Vaporet, van tombar a la dreta buscant el camí de l’Hort del Perelló.Per aquest camí van arribar al canal Xúquer-Túria. Per vora el canal van arribar a la Font del Senyor on van creuar buscant les coves de Manini al camí de la Pedrera.

Passades les coves van seguir pel camí de la Pedrera i es van enfilar per un sender on arribaren a la vora de l’antiga pedrera i van continuar pujant a la muntanya del Cabeçut, l’altura major del terme d’Alginet, amb 174 metres sobre el nivell del mar i on els assistents van  poder gaudir d’una panoràmica impressionat sobre la comarca de la Ribera, part de la comarca de l’Horta Sud, l’Albufera, el Montgó de Dénia, etc. Ja baixant van passar pel camí del Corralot i el llavador, i acabaren de nou a la plaça del País Valencià. Uns 7 quilòmetres de recorregut on, a mig camí, els excursionistes van esmorzar els tradicionals rotllos que l’Ajuntament va preparar per a l’ocasió.

Sònia Bosch
 
 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next